Στο σύνολο σχεδόν των ανοικτών χώρων στάθμευσης της Ερμούπολης με φόντο τη σταδιακή αύξηση της επισκεψιμότητας

Υποτονικός φωτισμός

  • Τετάρτη, 4 Απριλίου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 5 Απρ. 2018 - 2:00

“Ανοικτή” παραμένει η ανάγκη ελέγχου και μέριμνας ενίσχυσης του ηλεκτροφωτισμού σε αρκετούς χώρους στάθμευσης της Ερμούπολης, η οποία έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο, με φόντο την αύξηση της ζήτησης από πλευράς οδηγών των συγκεκριμένων χώρων, λόγω Πασχαλινής περιόδου, αλλά κι ενόψει της προσεχούς καλοκαιρινής περιόδου.

Προκειμένου να αξιοποιούνται με ασφάλεια οι ανοικτοί χώροι στάθμευσης της Ερμούπολης και των ευρύτερων περιοχών της, δεδομένου του αυξημένου όγκου οχημάτων που συστηματικά καταλαμβάνουν παρανόμως μη διαθέσιμους χώρους για οχήματα και δίκυκλα, οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτούς, προβαίνοντας σε κινήσεις που θα ενισχύσουν τον φωτισμό τους.

Ενδεικτικά, χώροι με υποτονική... παρουσία φωτιστικών αποτελούν το parking στο “Μπαμπαγιώτειο” έναντι του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, όπως παρομοίως ο ανοικτός χώρος στάθμευσης απέναντι από το πολυκατάστημα LIDL, καθώς και το parking της Δόξας, κυρίως δε, στο τελευταίο τμήμα του.

Ο έλεγχος και η απόφαση διευθέτησης του εν λόγω ζητήματος, σε συνδυασμό και με άλλες παραμέτρους, όπως η τακτική δρομολόγηση mini bus, θα ευνοούσε στην κατεύθυνση του περιορισμού του κυκλοφοριακού χάους.