Αξιοσημείωτη συμμετοχή εθελοντών στην HELMEPA

  • Παρασκευή, 18 Μαΐου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 18 Μαΐου. 2018 - 7:36

Σύμφωνα με στοιχεία των εθνικών συντονιστών, περισσότεροι από 230.000 εθελοντές συμμετείχαν μέχρι τώρα σε 2.800 δράσεις καθαρισμού σε παραλίες, βυθούς αλλά και ηπειρωτικές περιοχές 11 Ευρωπαϊκών χωρών, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη». Στην Ελλάδα, την εκστρατεία συντονίζει η HELMEPA με τη συμμετοχή ήδη περισσοτέρων από 5.000 εθελοντών σε 118 δράσεις καθαρισμού σε όλη την Ελλάδα, όπως φαίνονται στο χάρτη.

Και φέτος στις δράσεις πρωτοστατούν μαθητές-μέλη και εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Nαυτίλοι» καθώς και εταιρείες-Μέλη της HELMEPA ενώ σημαντική είναι η υποστήριξη των δράσεων από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία, Υπολιμεναρχεία και Λιμενικούς Σταθμούς.

Στην Αττική, στις 12 Μαΐου, η Minoan Lines, εταιρικό Μέλος της HELMEPA, οργάνωσε καθαρισμό της Φρεαττύδας, στον Πειραιά, με τη συμμετοχή μαθητών-μελών της «Παιδικής HELMEPA» και εκπαιδευτικών τους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης. Στις 13 και 14 Μαΐου, δράση ανέλαβαν τα εταιρικά μέλη Athenian Sea Carriers, στη Βραυρώνα και Bernhard Schulte Shipmanagement (Hellas) στο Καβούρι Βουλιαγμένης, αντίστοιχα. Την Κυριακή 13 Μαίου, μέλη της WISTA Hellas με τις οικογένειες τους εξόρμησαν στη Γλυφάδα.

Ακόμη, καθαρισμούς θα συντονίσει η HELMEPA την Κυριακή 20 Μαϊου με τα εταιρικά της Μέλη Diana Shipping Services στο Καβούρι, Genimar Shipping & Trading SA στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου και Kyla Shipping στα Βοτσαλάκια Πειραιά.

Οι εθελοντικές αυτές δράσεις συνεχίζονται μέχρι τα μέσα Ιουνίου και όσοι ενδιαφέρονται να εκφράσουν την ευαισθησία τους για την προστασία των ακτών και θαλασσών μας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της Εκστρατείας http://www.helmepa.gr/gr/cleanup.php.

 

 

Ετικέτες: