Απαρατήρητοι... σχεδόν οι συμμετέχοντες στις δύο ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις στη Σύρο

Ολοένα και μικρότερη συμμετοχή

Πλήρως αποδυναμωμένες είναι οι συνδικαλιστικές πλευρές στη Σύρο, όπως επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά, από τις εικόνες που διαπιστώθηκαν στις χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις του νησιού, αφού η παρουσία των πολιτών υπήρξε ξανά η μικρότερη δυνατή.

Ειδικότερα, σταθερά γυρίζουν την πλάτη οι εργαζόμενοι στα καλέσματα που απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, το οποίο με συνέπεια... δίνει βήμα στους συνδικαλιστές που πρωταγωνιστούν επί χρόνια στις ίδιες θέσεις των Σωματείων και των διάφορων Συλλόγων, όπως επίσης σε εξωθεσμικούς και πολιτευτές που αντιπολιτεύονται – υπό κομματική σκοπιά – σταθερά και μόνον τη σημερινή κυβέρνηση.

Ωστόσο, περισσότερη ουσία συναντάται στην απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όπου εκπρόσωποι Σωματείων παρά το γεγονός πως δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν αρκετό κόσμο, ωστόσο αναπτύσσουν πιο σαφή πολιτικό λόγο.

Μεταξύ άλλων, θίγουν την πολιτική που ασκείται και εξαθλιώνει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, καλώντας σε αγώνα τους εργαζομένους και τους υπαλλήλους με σκοπό την “οικοδόμηση” κι ενίσχυση του εργατικού μετώπου.

Ετικέτες: