Εργασίες αποψίλωσης ξερών χόρτων σε parking της Σύρου για την εξυπηρέτηση των λουομένων που επισκέπτονται τα χωριά

Φροντίδα των χώρων στάθμευσης

Στον καθαρισμό των χώρων στάθμευσης στα χωριά της Σύρου προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να μπορούν να σταθμεύουν καταλλήλως και με ασφάλεια οι λουόμενοι που μεταβαίνουν στις παραλίες για το καλοκαιρινό μπάνιο τους.

Η προσπάθεια εξασφάλισης κι ενοικίασης χώρων στάθμευσης των οχημάτων και των δικύκλων έχει επιτευχθεί σχεδόν σε όλα τα χωριά του νησιού, με τους αρμόδιους εργάτες του Δήμου να μεριμνούν συστηματικά καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών για τη φροντίδα τους.

Συγκεκριμένα, προχθές αναπτύχθηκαν εργασίες αποψίλωσης των ξερών χόρτων στην περιοχή της Αζολίμνου και ειδικότερα στον χώρο στάθμευσης πλησίον της παραλίας, όπου και μπορούν χωρίς πρόβλημα να σταθμεύουν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες του χωριού.

Δεδομένης και της εξέλιξης των εργασιών διαμόρφωσης του πεζοδρομίου στο παραλιακό τμήμα της Αζολίμνου τα τελευταία 24ωρα, άκρως χρήσιμο κρίνεται να επισημανθεί πως, τουλάχιστον η παραλιακή ζώνη του χωριού θα αποσυμφορηθεί από τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Σε κάθε περιοχή δε που ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χώρος στάθμευσης για τους πολίτες, τονίζεται πως χρήσιμο είναι να αξιοποιείται από τους οδηγούς των οχημάτων και των δικύκλων για την ασφαλέστερη διέλευση των υπολοίπων, από τις παραλιακές οδούς.