Επιστολή Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου προς Νεφελούδη

  • Παρασκευή, 6 Ιουλίου, 2018 - 14:59

Αγαπητέ κύριε Νεφελούδη, Μετά από το δελτίο τύπου που εκδώσατε για τα γεγονότα που προέκυψαν στην Επιθεώρηση Εργασίας Σύρου και που λίγο πολύ μας αποκαλέσατε τραμπούκους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το σκεπτικό σας και οι χαρακτηρισμοί σας ήταν τουλάχιστον ατυχείς. Κύριε Γενικέ Γραμματέα, στην ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πήραν μέρος δεκάδες σωματεία της Σύρου και 500 εργαζόμενοι του Νεωρίου.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα, καλά να είστε όλοι εκεί που είστε και να παίρνετε το μισθό σας. Το ίδιο ευχόμαστε και για τους υπαλλήλους της Επιθεώρησης. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι εδώ στο Νεώριο πέρα των χρημάτων που μας οφείλονται από παλιά, είχαμε να εργαστούμε ένα χρόνο. Έναν χρόνο κύριε χωρίς ημερομίσθιο, αν δεν το έχετε ζήσει, σας ευχόμαστε να μην το ζήσετε ποτέ, ούτε εσείς που μας χαρακτηρίσατε τραμπούκους, ούτε άλλοι εργαζόμενοι οικογενειάρχες όπως είμαστε εμείς.
Στην εποχή των αβάστακτων φόρων, των υπερχρεώσεων στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας (ΔΕΗ, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΔΑΝΕΙΑ, ΝΕΡΟ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ κλπ), σας διαβεβαιώνουμε εάν δεν το ξέρετε ότι όλα είναι τραγικά.
Πιθανόν οι 13 αξιότιμοι πρώην «Συνάδελφοι», τους οποίους με τόσο υπερβάλλοντα ζήλο τρέξατε να αγκαλιάσετε και να τους συμπαρασταθείτε, εσείς και η τοπική Επιθεώρηση, σε κόντρα ενός ολόκληρου Νησιού και χιλιάδων εργαζομένων, πιθανόν λοιπόν να ήταν τόσο εργατικοί και νοικοκύρηδες και να έχουν τόσα πολλά χρήματα που τους δίνουν τη δυνατότητα να ζουν άνετα, να πληρώνουν δικηγόρους, να απαιτούν να βάλουν δικούς τους κανόνες σε χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, να λένε να σταματήσει η επένδυση. Εμείς ποτέ δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι κάποιοι τους κατευθύνουν, ότι κάποια άλλα συμφέροντα τους συντηρούν, όπως διαδίδεται ευρέως και κακοπροαίρετα από συμπολίτες μας.  
Κύριε Γενικέ Γραμματέα, επειδή για μας τους εργαζόμενους ήσασταν ο Ανδρέας, ο δικός μας άνθρωπος, ο Γενικός Γραμματέας μας και ξαφνικά απαιτήσατε να σας μιλούμε στον πληθυντικό, σας ζητούμε γραπτώς συγγνώμη, διότι ο ενικός ήταν αυθόρμητος. Θα σας παρακαλούσαμε όμως και εμείς να μην μας ξαναποκαλέσετε τραμπούκους και να μας αποκαλείτε αντί-τραμπούκους. Οι τραμπούκοι κύριε Γενικέ είναι και τρομοκράτες. Ο τραμπουκισμός παραπέμπει στην τρομοκρατία.

Τραμπούκοι και Τρομοκράτες, κύριε Γενικέ Γραμματέα, είναι αυτοί που απειλούν πολίτες.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που σπάνε αμάξια και περιουσίες συνανθρώπων μας.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που σπάνε μαγαζιά συνανθρώπων μας.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που βάζουν βόμβες.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που κάνουν ληστείες.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που βάζουν και πετούν γκαζάκια στους πολιτικούς μας.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που χτυπούν την Αστυνομία μας.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που μας ληστεύουν τα σπίτια μας.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που απειλούν επιχειρήσεις.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που μισούν την Δημιουργία.
Τραμπούκοι και Τρομοκράτες είναι αυτοί που έχουν αλλεργία στην Ανάπτυξη.

Εμείς κύριε, είμαστε αντί-τρομοκράτες αλλά δεν δεχόμαστε απειλές από ηθικούς αυτουργούς του τραμπουκισμού και της τρομοκρατίας.
Εμείς είμαστε εργαζόμενοι υπερήφανοι και δεν δεχόμαστε απειλές από εργαζόμενους υπνοδωματίου.
Εμείς είμαστε εργαζόμενοι λάτρεις της εργασίας, της δημιουργίας και της ανάπτυξης.

Αν κύριε Γενικέ Γραμματέα αυτά που πιστεύουμε είναι παράλογα, τότε σας παρακαλούμε να μας μάθετε ποια είναι τα λογικά.