Προσπάθεια ανάπτυξης του πρασίνου μετά τις εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου όπισθεν Αθλητικού Κέντρου

Δενδροφύτευση στη ΜΕΤΚΑ

Στη δενδροφύτευση μεγάλων τμημάτων του παραλιακού μετώπου της θέσης ΜΕΤΚΑ (όπισθεν Αθλητικού Κέντρου Ερμούπολης) προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, προκειμένου να αναβαθμιστεί σταδιακά η περιοχή, μετά και το έργο ανάπλασης του συγκεκριμένου τμήματος για τα πλοία ανεφοδιασμού.

Συγκεκριμένα, κατά μήκος των δύο “γυμνών” λωρίδων του νέου δρόμου που ασφαλτοστρώθηκε προσφάτως, προκειμένου να συνδέσει τους δύο χώρους στάθμευσης στον “Σκλαβενίτη” και το ΑΚΔΕ, φυτεύτηκαν μικρά δέντρα, με σκοπό να αυξηθεί το πράσινο της περιοχής.

Την εν λόγω απόφαση είχε λάβει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου κατά το παρελθόν, με τις απαραίτητες ενέργειες σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί.

Αξίζει να τονισθεί πως, η διοίκηση έχει φροντίσει και για το πότισμα των δέντρων και των μικρών φυτών σε τακτικά διαστήματα καθώς έχει αναπτυχθεί και “σύστημα” αυτόματου ποτίσματος για την καλύτερη φροντίδα και ανάπτυξη του πρασίνου της περιοχής.

Κρίνεται επιβεβλημένο, οι διερχόμενοι και οι πεζοί να φροντίσουν να μην προβούν σε κινήσεις ή πράξεις που θα προκαλέσουν ζημιά στα μικρά δέντρα.