Ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου για την μεγάλη πυρκαγιά

  • Σάββατο, 4 Αυγούστου, 2018 - 10:22

Η μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε σε δύσβατη περιοχή, από άγνωστη προς το παρόν αιτία, την 1η Αυγούστου και αναζωπυρώθηκε την επομένη, προκάλεσε σοβαρή οικολογική καταστροφή στο εσωτερικό του νησιού μας και προβλήματα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Η επέμβαση του κράτους ήταν άμεση, με εναέρια μέσα και με δυνάμεις που στάλθηκαν στο νησί για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του τοπικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κυβερνητικοί βουλευτές του νομού επικοινώνησαν με τον Έπαρχο Πάρου για την άμεση αντιμετώπιση της  κατάστασης και τον καλύτερο συντονισμό.

Επίσης, ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας, βουλευτής Πειραιώς του κόμματος και φίλος της Πάρου, που βρίσκεται στο νησί, επισκέφτηκε τον χώρο της φωτιάς και έχοντας ζωντανή εικόνα της έντασης και του μεγέθους της, ενημέρωσε από τη δική του πλευρά το αρμόδιο Υπουργείο.

Η Οργάνωσή μας συγχαίρει του εθελοντές και το παράρτημα του ΕΟΔ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) Κυκλάδων, που έσπευσαν αμέσως στην περιοχή της φωτιάς για να συμβάλουν στην κατάσβεση.

Επισημαίνει επίσης τις παρεμβάσεις του Επάρχου Πάρου Αντιπάρου, Κώστα Μπιζά, προς την πυροσβεστική υπηρεσία  και τους βουλευτές του νομού καθώς και τη συνεχή προσπάθεια των εργαζομένων στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ, που συντονίστηκαν από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο  Μανώλη  Μαλαματένιο.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει το Δήμο ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που υπέστη ο ΧΥΤΑ και επίσης να χρηματοδοτήσει την κατασκευή δεύτερου κυττάρου ή άλλου έργου που θα προτείνει το νομικό πρόσωπο του Δήμου μας, για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Η Πάρος μπροστά στο κίνδυνο μιας μεγάλης οικολογικής καταστροφής, ενήργησε ενωμένη και αυτό αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του νησιού μας.

 

 

Ετικέτες: