Σε κάκιστη κατάσταση πλακόστρωτα της Ερμούπολης από λιπαρά υγρά από σακούλες με απορρίμματα επιχειρήσεων εστίασης

Ασυνειδησία, “λεκέδες” και ολισθηρότητα

Εντείνεται ολοένα και περισσότερο το πρόβλημα της αποτύπωσης λεκέδων στα πλακόστρωτα της Ερμούπολης και σε τμήματα οδοστρώματος πλησίον κάδων απορριμμάτων, όπου και επιχειρηματίες εστίασης εναποθέτουν τις σακούλες με τα αποφάγια και τα λιπαρά υγρά, καθημερινά.

Η μη μεταφορά των απορριμμάτων αυτών που περιέχουν και μαγειρικά λάδια με τροχοφόρα μέσα, αλλά αντιθέτως, το σύρσιμο αυτών σε όλο το μήκος της απόστασης από την κάθε επιχείρηση ως και τους κάδους, όχι μόνον διαμορφώνει μία κάκιστη εικόνα στους δρόμους, από τους οποίους διέρχονται αρκετοί πεζοί, κάτοικοι κι επισκέπτες, αλλά “γεννά” φόβο ατυχήματος και λόγω ολισθηρότητας των πλακόστρωτων.

Χαρακτηριστικά σημεία που παρατηρούνται τα ανωτέρω θέματα και(!) φέτος το καλοκαίρι, αποτελούν τόσο οι κάδοι πλησίον του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, όσο και οι μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι στο παραλιακό μέτωπο.

Για μία ακόμη φορά, κρίνεται επιβεβλημένο να επισημανθεί πως οι επιχειρηματίες εστίασης οφείλουν να μη δείχνουν ασυνειδησία, προκειμένου να μην διαμορφώνεται η κατάσταση που αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό.