Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

The promise

  • Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2018 - 14:45

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», παρουσιάζεται κοντσέρτο για βιόλα και δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων, opus 19, The PromiseYiorgos Rsihogios, στο Θέατρο Απόλλων, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00.

Α’ μέρος: Κοντσέρτο σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, που συντέθηκε ειδικά για το Θέατρο Απόλλων και την ακουστική του. Συνυπάρχουν η αυστηρή δομή της συμφωνικής μουσικής με τον αυθορμητισμό της σύγχρονου μουσικού αυτοσχεδιασμού. Αίσθηση ελευθερίας, κλασική παιδεία, απόλυτες δομές, επινοητικός οίστρος, βάζουν σε νότες νοήματα που μας αφορούν.

The Promise είναι η υπόσχεση που δίνουμε στον εαυτό μας ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα, η υπόσχεση που ολοένα αναβάλλουμε. Το έργο οδηγεί τα βήματά μας μέσα από οικείες ψυχομετρικές συμπληγάδες, μας στροβιλίζει και τελικά φέρνει τον από μηχανής θεό για να αξιωθούμε τη λύτρωση. Μας παροτρύνει να αντλήσουμε δύναμη από τον μικρόκοσμο του θυμικού μας και να μπούμε στην αέναη τροχιά του υπέρτατου είναι μας. Η μουσική γίνεται παντεπόπτης της ύπαρξής μας.

Β’ μέρος: Ο Γιώργος Ψυχογιός και ο Μιχαήλ Σμυρνόφ συνομιλούν με το κοινό και αυτοσχεδιάζουν με πιάνο και βιόλα.

Εκτέλεση: Συμφωνιέτα Αθηνών

Μαέστρος: Γιώργος Αραβίδης

Σολίστ: Μιχαήλ Σμυρνόφ (βιόλα)

 

Είσοδος ελεύθερη

Ετικέτες: