Ανεκδιήγητοι προχώρησαν σε αποτύπωση συνθημάτων αλλά και ανόητων αναφορών στις επιφάνειες κτιρίων του ιστορικού κέντρου

Νέα επίθεση... στα νεοκλασικά της Ερμούπολης

Βωμολοχία, συνθήματα αλλά και ανόητες αναφορές αποτύπωσαν για ακόμη μία φορά ανεκδιήγητοι στο κέντρο της Ερμούπολης, με “θύμα” τα όμορφα νεοκλασικά της πόλης, που δέχθηκαν ξανά επίθεση... αισθητικής υποβάθμισης.

Κεντρικά κτίρια στα οποία λειτουργούν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στη Σύρο, καθώς και άλλες δημόσιες Υπηρεσίες, αλλά επίσης ορισμένα εξ αυτών αποτελούν νεοκλασικές κατοικίες της πόλης, βρέθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους “ανυπεράσπιστα” απέναντι στη μανία νεαρών ατόμων ή και μικρών ομάδων, που προχώρησαν τα τελευταία 24ωρα σε έναν κύκλο επίθεσης...!

Με ειδικά σπρέι και ανεξίτηλα χρώματα, προχώρησαν στην αναγραφή συνθημάτων αλλά και αναφορών που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, επιδεικνύοντας ξανά το ιδιαιτέρως χαμηλό επίπεδο πολιτισμού και σεβασμού που τους διακρίνει, απέναντι στην ιστορία της πόλης!

Συγκεκριμένα, οι οδοί Καλομενοπούλου, Απόλλωνος και Σουρή αποτέλεσαν τον “καμβά” για τις βωμολοχίες τους, την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζουν καλά πόσο κοστοβόρες αλλά και χρονοβόρες είναι οι εργασίες καθαρισμού των κτιρίων αυτών, που σε μεγάλα τμήματά τους κοσμούνται από μάρμαρα και πέτρα.

Πρόκειται για κινήσεις που κατά κύριο λόγο γίνονται τις βραδινές ώρες, με τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου, να αντικρίζουν τα πρωινά, απογοητευμένοι, την υποβάθμιση και την καταστροφή των περιουσιών τους, αλλά και της κοινής ιστορίας των πολιτών που μένουν στο νησί.