Αναπάντητα θέματα στην περιοχή της Δόξας, παρά τον πυκνοκατοικημένο χαρακτήρα της

Πλήρης απουσία παρεμβάσεων

Καμία απολύτως παρέμβαση υπέρ της καθημερινότητας των κατοίκων της Δόξας δεν έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός πως αποτελεί πυκνοκατοικημένη περιοχή, ευρύτερα του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης.

Ορισμένα ζητήματα έχει αναδείξει επαρκώς η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, η οποία έχει αιτηθεί βελτιώσεις και διαμορφώσεις οδοστρώματος και πεζοδρομίων, ωστόσο, οι ανάγκες στην εν λόγω περιοχή αποδεικνύονται πολύ περισσότερες.

Συγκεκριμένα, εκτός από τη μη ανάπτυξη εργασιών ασφαλτόστρωσης και τη μη κατασκευή πεζοδρομίων για μετακινήσεις των κατοίκων με απόλυτη ασφάλεια, αναπάντητο θέμα παραμένει και η κατάσταση των μικρών αλσύλλιων της περιοχής.

Εκτός από την ανυπαρξία μέριμνας για το πράσινο και τα πεύκα, πολλά από τα οποία έχουν λάβει κλίση ιδιαιτέρως επικίνδυνη με τους κορμούς τους να είναι σχεδόν παράλληλα με το έδαφος, ανοικτά θέματα αποτελούν και οι φθορές στις περιφράξεις τους, τμήματα των οποίων έχουν υποχωρήσει.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω κατάστασης, αποτελεί η μη δυνατότητα παραμονής εντός του εσωτερικού χώρου τους, καθώς η πρόσβαση σε αυτά καθίσταται επίσης σχεδόν αδύνατη.

Μία συνολικότερη μέριμνα για την εν λόγω περιοχή θα βοηθούσε στην κατεύθυνση της αναβάθμισής της.

 

Ετικέτες: