Καμία ενέργεια αναβάθμισης της παιδικής χαράς στην περιοχή της Δόξας

Παραμελημένος χώρος αναψυχής

Χώρος μη επισκέψιμος παραμένει το μικρό αλσύλλιο – κηπάριο (πρώην παιδική χαρά) που βρίσκεται στην περιοχή της Δόξας και συγκεκριμένα πλησίον του χώρου στάθμευσης οχημάτων, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναπτυχθεί καμία εργασία αναβάθμισής του.

Παρά την ανάγκη των περίοικων να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται έναν χώρο αναψυχής, ο οποίος μάλιστα θα είναι ομαλά προσβάσιμος, ωστόσο, δυστυχώς, ως σήμερα αυτό το αίτημά τους παραμένει αναπάντητο.

Ειδικότερα, στον συγκεκριμένο χώρο είχε μπει λουκέτο στην αρχή της τρέχουσας θητείας, οπότε και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης όφειλε να απομακρύνει όλα τα επικίνδυνα παιχνίδια και τον εξοπλισμό των ακατάλληλων παιδικών χαρών στο νησί, με σκοπό να πραγματοποιήσει ενέργειες για την αναβάθμισή τους.

Ωστόσο, δεδομένης της οικονομικής στενότητας του Δήμου και της λήψης απόφασης για σταδιακή βελτίωση των παλιών παιδικών χαρών στο νησί, ο εν λόγω χώρος παραμένει χωρίς φροντίδα, η οποία εξαντλείται μόνον στην απομάκρυνση των απορριμμάτων. Δυστυχώς σήμερα, δεν είναι εφικτή η παραμονή δημοτών ή παιδιών εντός αυτού, ενώ και τα μικρά καναπεδάκια έχουν καταστραφεί ή δεν βρίσκονται στις θέσεις τους.

Άκρως απαραίτητη όμως, αναδεικνύεται η συστηματικότερη φροντίδα του πρασίνου.