Απόφαση των μελών της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα για την αποκατάσταση των διαβάσεων στον περιφερειακό δρόμο

Ζητούν τα αυτονόητα για την ασφάλεια των πεζών

Τις αναπάντητες ανάγκες που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια αλλά και με την ασφάλεια των πεζών κατά τις μετακινήσεις τους ζητούν τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα, καταγράφοντας τα σχετικά αιτήματά τους αναφορικά με τον περιφερειακό δρόμο που εξυπηρετεί το χωριό.

Όπως επισημαίνουν στην απόφασή τους κατά την τελευταία πρόσφατη συνεδρίασή τους, αίτημα των δημοτών είναι η αποκατάσταση των διαβάσεων σε όλη την έκταση της περιφερειακής οδού, αφού η σημερινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, δεν ευνοεί την ασφάλεια των πεζών στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον δρόμο.

Συγκεκριμένα, έχουν αποχρωματιστεί οι λωρίδες των διαβάσεων, με αποτέλεσμα αυτές να μην είναι ορατές και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες από τους οδηγούς, οπότε η μετακίνηση των πολιτών χωρίς όχημα ή δίκυκλο κρίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνη, δεδομένου του άκρως υποτονικού φωτισμού του περιφερειακού δρόμου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αόρατων... διαβάσεων στο χωριό του Φοίνικα, αποτελούν τα σημεία της συμβολής του κεντρικού δρόμου με το χωριό του Γαλησσά, όπως επίσης τα σημεία πλησίον του “εμπορικού κέντρου”, αλλά και του δρόμου που οδηγεί στο μικρό λιμανάκι.

Η άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων κρίνεται τουλάχιστον επιτακτική στην κατεύθυνση που ζητά η Τοπική Κοινότητα του Φοίνικα.