Απερίγραπτη η εικόνα του δρόμου που συνδέει και οδηγεί σε Φανερωμένη, Χρούσσα, Φοίνικα κι Ερμούπολη

“Κάδος” απορριμμάτων οι κεντρικές οδοί

Τεράστιο έλλειμμα συνείδησης απέναντι στις ανάγκες διατήρησης καθαρού του περιβάλλοντος παρατηρείται ξανά στο νησί, αφού σε διάφορες περιοχές της Σύρου διαπιστώνεται η απόρριψη σκουπιδιών ακόμη και σε κεντρικά σημεία μεγάλων οδών που συνδέουν χωριά.

Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στη Σύρο αποτελούν οι δρόμοι που συνδέουν της περιοχές της Φανερωμένης, των Χρούσσων, του Φοίνικα και της Ερμούπολης (Μάννα), οι οποίοι στο περιθώριό τους υποδέχονται... συστηματικά απορρίμματα και σκουπίδια που πετούν πολίτες του νησιού.

Πλαστικά μπουκάλια, σακούλες με ξερά χόρτα και φαγητό, όπως επίσης μπουκάλια απορρυπαντικών και καθαριστικών υγρών ή και χαρτιά υγείας που έχουν παρασυρθεί από το περιεχόμενο ανοικτών σακουλών, δυστυχώς, “κοσμούν” πολλά τμήματα κεντρικών δρόμων.

Πέραν της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος που προκύπτει αναμφισβήτητα από τέτοιους είδους συμπεριφορές, πρέπει να σημειωθεί πως παραμονεύει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, αφού στην περίπτωση που παρασυρθεί στο μέσον του δρόμου κάποιο άχρηστο αντικείμενο και μάλιστα κατά τις βραδινές ώρες, οπότε και σε πολλές περιοχές είναι ανεπαρκής ο φωτισμός, δεν αποκλείεται να προκληθεί τραυματισμός οδηγού ή και ατύχημα.