Προώθηση του απαραίτητου έργου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για τις ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης πεζών και οδηγών

Ξεκίνησαν οι εργασίες διαγραμμίσεων

Ξεκίνησε η εργολαβία με αντικείμενο τις διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου της Σύρου, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους σε καθημερινό επίπεδο και κυρίως στην Ερμούπολη, όπου και παρατηρείται ιδιαίτερος κυκλοφοριακός φόρτος.

Πρόκειται για την εργολαβία που αναπτύσσεται κατόπιν της απαιτούμενης διαδικασίας με δημοτικές αποφάσεις, σε αρκετά τμήματα της πόλης και δη σε όσα προσελκύουν... αυξημένη κίνηση.

Συγκεκριμένα, προτεραιότητα έχει δοθεί σε διαγραμμίσεις και διαβάσεις πεζών σε κεντρικά σημεία, όπως ενδεικτικά στο ύψος του kiss and ride στο λιμάνι της Ερμούπολης, ενώ επιπλέον, έχουν τονωθεί οι διαγραμμίσεις στο ύψος της Τράπεζας Alpha στο σούπερ μάρκετ του Νεωρίου, καθώς όμως και στην παραλιακή οδό της Ερμούπολης, στο κομμάτι του δρόμου που διασχίζουν οι πεζοί για να φθάσουν στις στάσεις αναμονής επιβατών με σκοπό την επιβίβασή τους στα mini bus.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, αυξημένη ανάγκη ενίσχυσης των χρωμάτων των διαγραμμίσεων απαιτείται και στις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ σε όλο το νησί, όπως και σε άλλα σημεία του κέντρου, από τα οποία διέρχονται αρκετοί πολίτες.

 

 

Ετικέτες: