Εικόνες απείρου κάλλους σχεδόν σε καθημερινή βάση στο λιμάνι της Σύρου

Αποχρώσεις... ρύπανσης στο λιμάνι της Ερμούπολης

Απορρίμματα και κάθε λογής σκουπίδια μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε πολίτης στο λιμάνι της Ερμούπολης, τα οποία συγκεντρώνονται με τον νοτιά σε αρκετά τμήματά του, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μία εικόνα ρύπανσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που διαμορφώνεται συχνά, αποτελεί το φωτογραφικό υλικό που λήφθηκε πρωινές ώρες τη Δευτέρα και κατά την τρέχουσα εβδομάδα, στο οποίο αποτυπώνεται η συγκέντρωση απορριμμάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης και κυρίως κοντά στην περιοχή Νησάκι.

Πρόκειται για απορρίμματα που είτε αφήνονται από ασυνείδητους εκτός κάδων απορριμμάτων, είτε παρασύρονται από τον άνεμο και ρυπαίνουν τη θάλασσα.

Αρμόδια αρχή για την καθαριότητα της χερσαίας ζώνης της Ερμούπολης καθώς και της θαλάσσιας περιοχής του λιμένα είναι το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, το οποίο μέσω σύμβασής του αναθέτει το έργο σε εργάτες για τις απαραίτητες εργασίες.

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που οι ίδιοι καταβάλλουν, πρέπει να επισημανθεί για μία ακόμη φορά πως χρειάζεται ευαισθητοποίηση από τους πολίτες, προκειμένου να μη δυσχεραίνουν το έργο των καθαριστών και να φροντίζουν να διατηρούν το περιβάλλον καθαρό.

Ετικέτες: