Ολοκληρώνεται σήμερα το Παζάρι της Κάριτας Σύρου

“Αγκαλιά” αγάπης κι αλληλεγγύης

Η ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας απέναντι στον συνάνθρωπο, μετουσιώνεται σε πράξη αγάπης και αλληλεγγύης μέσα από το παζάρι της Κάριτας Σύρου, τα έσοδα του οποίου προωθούνται προς κάλυψη των αναγκών 100 περίπου οικογενειών του νησιού.

Όπως κάθε χρόνο, η Κάριτας Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας, άνοιξε ξανά την “αγκαλιά” της λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, πραγματοποιώντας το φιλανθρωπικό παζάρι της, το οποίο και ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα.

Η υπεύθυνη και ταμίας του Συλλόγου, Γιούλα Βουτσίνου μίλησε για την ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος, σπεύδει να αγοράσει είδη ένδυσης και υπόδησης που έχουν προσφερθεί από καταστήματα ή και ιδιώτες, αλλά και διάφορα διακοσμητικά και στολίδια, προκειμένου να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της Κάριτας Σύρου.

Πρέπει να σημειωθεί πως, σε μηνιαία βάση η Κάριτας Σύρου καλύπτει τις αγορές για βασικά είδη κατανάλωσης σε αρκετές οικογένειες του τόπου, ενώ καλύπτει και ορισμένα τιμολόγια ύδρευσης και ρεύματος.

Και φέτος, η τοπική κοινωνία αγκάλιασε θερμά το παζάρι, βοηθώντας στην κατεύθυνση της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, ενώ με τη σειρά τους και οι εθελοντές, στήριξαν τη λειτουργία του, από τις 29 Νοεμβρίου έως και σήμερα που ολοκληρώνεται.