Ανοικτές ανάγκες καθαριότητας και συντήρησης του κτιρίου στη θέση “Νησάκι”

Απόψε η φωταγώγηση του ιστορικού Τελωνείου

Απόψε πραγματοποιείται η λιτή τελετή φωταγώγησης του εμβληματικού κτιρίου του Τελωνείου στη θέση Νησάκι (18.30), με απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, ενόψει του αυριανού εορτασμού του Πολιούχου της Σύρου, Αγίου Νικολάου.

Με αφορμή την εν λόγω απόφαση, έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη καθαριότητας και συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και των εξωτερικών επιφανειών του, προκειμένου να αναδειχθεί στο μέτρο του εφικτού το ιστορικό Τελωνείο.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό υλικό, οι ξεχωριστές μαρμάρινες όψεις του έχουν “προσβληθεί” από συνθήματα με ανεξίτηλες μπογιές, με τις εργασίες αφαίρεσης αυτών, επί του κτιρίου – μνημείου, να κρίνονται όχι μόνον ιδιαιτέρως δύσκολες, αλλά και κοστοβόρες.

Παρόμοια εικόνα αισθητικής υποβάθμισης αποπνέει και ο περιφραγμένος χώρος στάθμευσης που γειτνιάζει με την πίσω όψη του κτιρίου, με την αρμόδια Αρχή να οφείλει να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της κατάστασης.

Αν κι έχουν απομακρυνθεί τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κακή, με δεδομένο και το χωμάτινο “οδόστρωμα”.

Κρίνεται λοιπόν επιβεβλημένη, η στοιχειώδης μέριμνα, που θα βελτιώνει αισθητικά το Τελωνείο, αφού μία μεγάλη παρέμβαση παραμένει το ζητούμενο.

 

Ετικέτες: