Επιβεβλημένη η λήψη μέτρων από την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας για τη μη μεταφορά των κάδων απορριμμάτων και την αποτροπή πρόκλησης ατυχήματος

Εκτόνωση καιρού, επικινδυνότητα για τους οδηγούς

  • Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:14

Λήψη μέτρων για τη μη μετατόπιση των κάδων απορριμμάτων οφείλει να αναζητήσει η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα, σε ημέρες έντονων καιρικών συνθηκών, οπότε και ο σχετικός εξοπλισμός δεν συγκρατεί τους κάδους στις θέσεις τους. 

Η παλαιότητα πολλών από όσους έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία των δρόμων τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά, αποτελεί “παγίδα” για τους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρουν στην πορεία τους κάδους με απορρίμματα. Σπασμένα φρένα και μη ύπαρξη σιδερένιων κιγκλιδωμάτων συγκράτησης αυτών, μετατοπίζουν τους κάδους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών. Εικόνες με κάδους που έχουν μετατοπιστεί από την αρχική θέση τους, όπως και με κάδους πεσμένους στο έδαφος αντίκρισαν εκ νέου οι πολίτες της Σύρου το τελευταίο 48ωρο, οπότε και ο έντονος άνεμος και η βροχόπτωση ώθησαν αυτούς σε νέα σημεία. Ως εκ τούτου, κρίνεται επιβεβλημένη η μέριμνα από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος για την ασφαλή παραμονή αυτών στις αρχικές θέσεις τους ή ακόμη καλύτερα και σε ασφαλέστερες.