Οι εργάτες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης φρόντισαν τον παραλιακό χώρο αμέσως μετά τον αγιασμό των υδάτων, την ημέρα των Θεοφανείων

Αμεσότητα για την καθαριότητα της Ερμούπολης

Καθαριότητα και τάξη “μύρισε” το λιμάνι της Ερμούπολης και ειδικότερα ο χώρος πλησίον της πλατείας Κανάρη, αμέσως μετά τις εργασίες των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στους χώρους που πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων.

Τα ειδικά μέτρα που είχαν ληφθεί τόσο για τον αγιασμό των υδάτων, όσο και για τη διαδικασία ρίψης του τιμίου σταυρού απαίτησαν την τοποθέτηση εξοπλισμού που θα επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του εορτασμού παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερωνύμου Β΄, καθώς και του Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄.

Ως εκ τούτου, αμέσως μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων και την αποχώρηση του κόσμου, οι εργάτες καθαριότητας επανέφεραν τον χώρο στην αρχική κατάστασή του, απομακρύνοντας τις ειδικές εξέδρες, τα κιγκλιδώματα, ενώ αφαίρεσαν και τις κορδέλες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων. Οι ίδιοι δε, προχώρησαν σε ευρύτερη φροντίδα της περιοχής Νησάκι και δη στο αρχικό τμήμα, όπου και πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός. Με τη συνδρομή των απαραίτητων μηχανημάτων, αλλά και με κοπιαστική χειρωνακτική δουλειά, κατάφεραν άμεσα να λάμψει ο χώρος μπροστά από την πλατεία Κανάρη, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη σπουδαία συμβολή τους σε μεγάλες εκδηλώσεις του τόπου.