Απόφαση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για χώρο στάθμευσης επί της οδού Νικ. Μανδηλαρά ή πλησίον αυτής

Ανανεώνεται... η σύμβαση για τη στάθμευση

  • Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 25 Φεβ. 2019 - 20:01

Νέα σύμβαση για μίσθωση χώρου στάθμευσης στην οδό Νικ. Μανδηλαρά προωθεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στην αποψινή συνεδρίαση, προκειμένου να εξασφαλίσει – και τυπικά(!) – τμήμα προς εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στα σχετικά έγγραφα η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την εξασφάλιση χώρου επί της κεντρικής οδού που οδηγεί στην Ερμούπολη ή πλησίον αυτής, ώστε να διαθέσει τμήμα στους οδηγούς προς ικανοποίηση των αναγκών στάθμευσης.

Παρά το γεγονός πως για τον χώρο του Μπαμπαγιώτειου, που είναι και ο μοναδικός διαθέσιμος κι ασφαλής χώρος επί της οδού Νικ. Μανδηλαρά, η σύμβαση μίσθωσης έχει λήξει από τις 7 Ιουλίου του 2018, ωστόσο, η Δημοτική Αρχή σήμερα θέτει επί τάπητος την πρόθεση διατήρησης... προφανώς του χώρου, αφού η μη δυνατότητα κλεισίματός του, άφηνε περιθώριο για ελεύθερη στάθμευση μέχρι τώρα στους οδηγούς.

Στην περίπτωση που προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τον χώρο στάθμευσης, αν επιλεγεί εκ νέου ο συγκεκριμένος, θα πρέπει να υπάρξουν κι εργασίες ήπιου χαρακτήρα, όπως διαγραμμίσεων, ώστε οι οδηγοί να σταθμεύουν με τάξη.