Ανοικτά θέματα στο οδόστρωμα της οδού Αθανασίου Διάκου και στην περιοχή Βροντάδο (θέση Φρερ)

Ακροβασίες... ισορροπίας

Καθημερινές ασκήσεις ισορροπίας πρέπει να πραγματοποιούν οι οδηγοί δικύκλων στην περιοχή του Βροντάδου και κυρίως όσοι διέρχονται από την οδό Αθανασίου Διάκου, αφού τα σοβαρά προβλήματα του οδοστρώματος, απαιτούν αυξημένα αντανακλαστικά ενώ γεννούν ανησυχία.

Η εικόνα του άκρως κατεστραμμένου οδοστρώματος με τις μεγάλες λακκούβες και τα κενά τμήματα εξαιτίας της ασφάλτου που έχει αποκολληθεί προκαλούν έντονο πρόβλημα στην ασφαλή διέλευση των δικυκλιστών, οι οποίοι πρέπει να μειώνουν – σημαντικά - ταχύτητα προκειμένου να μη χάσουν την ισορροπία τους και να μην τραυματιστούν από κάποια πτώση.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τους οδηγούς μηχανών, ενώ τις βραδινές ώρες είναι άκρως επικίνδυνο το σημείο της οδού Αθανασίου Διάκου που οδηγεί στην παράκαμψη της οδού Ανδρέα Παπανδρέου (Λαλακιά), αφού η συγκεκριμένη θέση χαρακτηρίζεται από απότομες στροφές.

Πρόκειται για έναν δρόμο που έχει καταγράψει μεγαλύτερες φθορές εξαιτίας και της μη καλής αποκατάστασης του οδοστρώματος μετά από εργασίες τρίτων, με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης να καλείται πλέον να ανταποκριθεί άμεσα σε επίπεδο εργασιών “επούλωσης” των μεγάλων προβλημάτων.