Υπεγράφη χθες η σύμβαση ανάμεσα στον απερχόμενο Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης και τον ανάδοχο του έργου

Ένα “Ινδιάνικο χωριό” στον Γαλησσά

Μία νέα και σύγχρονη παιδική χαρά αναμένεται να αποκτήσουν τα μικρά παιδιά του Γαλησσά, αφού χθες, υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης του έργου ανάμεσα στον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης και τον ανάδοχο.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, η οποία εκτός από την αναβάθμιση του διαθέσιμου χώρου, θα σημάνει ταυτόχρονα και τη διαμόρφωση ενός κατάλληλου μέρους για την αναψυχή των μικρών κατοίκων της περιοχής του Γαλησσά.

Σύμφωνα με τη μελέτη που είχε εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης από το 2017, η παιδική χαρά θα παραπέμπει... σε Ινδιάνικο χωριό, αφού ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί, θα είναι κατάλληλος ώστε να παιδιά να “ταξιδεύουν” εκτός συνόρων...

Ο ευρωπαϊκός κανονισμός λειτουργίας των παιδικών χαρών είναι γνωστό πως έθεσε λουκέτο σε πολλούς χώρους στο νησί της Σύρου, οι οποίοι σταδιακά πρέπει να αναβαθμιστούν για να μπορούν τα παιδιά να παραμένουν εντός αυτών με ασφάλεια.

Σημειώνεται πως ο συνολικός χώρος που θα κατασκευαστεί το έργο είναι 314,17 τμ. και βρίσκεται πλησίον του χώρου που συνεδριάζει η Κοινότητα του Γαλησσά.

Ετικέτες: