Ανακοίνωση του 5ου Θερινού Πανεπιστημίου

Την Κυριακή στη Σύρο ο Προκόπης Παυλόπουλος

  • Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2019 - 12:40

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού ηλεκτρονικού μέσου «στο πλαίσιο του 5ου Θερινού Πανεπιστημίου, έχει προγραμματισθεί ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων από την πλευρά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και άλλων συνεργαζόμενων φορέων προκειμένου να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τη φυσιογνωμία και την παράδοση του νησιού».
Για την αποφυγή παρεξηγήσεων και την ακριβή αποτύπωση της αλήθειας, οφείλουμε ως Γραφείο Τύπου του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, παρακολουθεί πολύ στενά εδώ και μερικά χρόνια τις εργασίες του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και πρόκειται να επισκεφτεί την Σύρο την Κυριακή, 14 Ιουλίου, ως καλεσμένος του προγράμματος προκειμένου να χαιρετίσει και να τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του θερινού μας σχολείου.
Οφείλουμε, επίσης, να διευκρινίσουμε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου αποτελεί έργο της Ακαδημαϊκής Διευθύντριας του προγράμματος, Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, όσον αφορά την ακαδημαϊκή διάσταση της δράσης μας και της Διευθύντριας του πολιτιστικού προγράμματος, Τέτας Βαρλάμη, όσον αφορά τις εκδηλώσεις για την γνωριμία των συμμετεχόντων με την φυσιογνωμία και την παράδοση του νησιού. 
Είμαστε ευγνώμονες στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την συνεισφορά του στην επιχορήγηση των δράσεων μας, αλλά οφείλουμε να διορθώσουμε μια παρεξήγηση για την οποία η διοίκηση του Δήμου δεν φέρει καμία ευθύνη.