Ανακοίνωση Εργοστασιακού Σωματείου Νεωρίου

"Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για κάθε πλοίο που προσεγγίζει στο Νεώριο"

  • Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020 - 14:25

Όπως είναι γνωστό, για όλη της διάρκεια αυτής της παγκόσμιας κρίσης υγείας λόγω του κορωνοϊού, για λόγους οικονομικής και Εθνικής σημασίας, όλα τα κράτη παγκοσμίως με ειδική εντολή, κρατούν υποχρεωτικά ανοιχτά όλα τα Λιμάνια και τα Ναυπηγεία τους. Ακολουθώντας λοιπόν κι εμείς αυτήν την συγκεκριμένη εντολή της Ελληνικής Κυβέρνησης, λειτουργούμε με Εθνική ευθύνη και συνείδηση, αλλά και με υπευθυνότητα απέναντι στις οικογένειές μας και τους συμπολίτες μας.

Για μας τους εργαζόμενους, είναι κανόνας ιερός και απαράβατος η εξασφάλιση της Υγείας μας, των οικογενειών μας και όλης της κοινωνίας της Σύρου. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας, ότι για κάθε πλοίο που προσεγγίζει το Ναυπηγείο μας, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου για την εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, των συμπολιτών μας και των πελατών μας, παρουσία πάντα ιατρού, νοσοκόμας, προσωπικού ασφαλείας, Λιμεναρχείου, και Περιφέρειας. Ζητούνται από τον εκάστοτε Πλοίαρχο όλα τα απαραίτητα έγγραφα και το ιατρικό ιστορικό του πληρώματος, τα οποία παραδίδονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Επιπλέον μετά το πέρας του ελέγχου, εξειδικευμένο συνεργείο απολυμαίνει όλους τους χώρους του πλοίου και παρόλα αυτά, για λόγους απόλυτης ασφάλειας, στα πληρώματα όλων των πλοίων δεν επιτρέπεται η έξοδος από το Ναυπηγείο. Είναι κάτι που το επιθυμούν και οι ίδιοι οι ναυτικοί άλλωστε, προκειμένου να συνεχίσουν τα ταξίδια τους υγιείς και να μη ρισκάρουν οι ίδιοι να νοσήσουν. Άλλωστε όπως είναι γνωστό και αποδείχτηκε και στο νησί μας, ο ιός μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε, γι’ αυτό ας αφήσουν κάποιοι τις εύκολες θεωρίες και ας ευχηθούμε όλοι να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτό που ζούμε. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να απευθυνθούμε στον άτυχο συμπολίτη μας και στην οικογένειά του και να του ευχηθούμε να είναι δυνατός, καλή ανάρρωση και να επιστρέψει σύντομα κοντά μας υγιής. 

Θέλουμε επίσης να σας κάνουμε γνωστό, ότι εμείς οι εργαζόμενοι, αιτηθήκαμε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ναυπηγείου μας ONEX NEORION SHIPYARDS SA, να εξοπλίσει το ναυπηγείο μας με εγκεκριμένο ιατρικό μηχάνημα άμεσης ανίχνευσης κορωνοϊού, ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα στους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούμε, με ότι σημαίνει αυτό για την περαιτέρω προστασια της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία μας ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά, συνεργάστηκε με την πασίγνωστη εταιρεία προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού MEDICARE HELLAS και σε λίγες μέρες αναμένουμε ενημέρωση για την άφιξη αυτού του μηχανήματος στο Ναυπηγείο μας. 

Τέλος, θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη μας κύριο Γιώργο Λεονταρίτη, ο οποίος προχθές το βράδυ μπήκε στο ναυπηγείο μας για να ελέγξει αυτοπροσώπως όλα όσα αναφέραμε παραπάνω.

 


Σχόλια

Χρυσαφίδης Παύλος Σάβ, 28 Μαρ. 2020 - 15:06

Πολύ ενδιαφέρον νεο η προμηθεια εγκεκριμένου ιατρικου μηχανήματος άμεσης ανίχνευσης κορωνοϊού, ώστε να έχουν άμεσα αποτελέσματα στους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούν, με ότι σημαίνει αυτό για την περαιτέρω προστασια της δημόσιας υγείας. ... Δε ηξερα οτι υπαρχει τετοιο μηχανημα .Το νοσοκομειο εχει προμηθευτει; Ο αντιπεριφερειαρχης ας φροντισει για ενα σε καθε νησι αμεσα