Μειωμένο το ποσό της σύμβασης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με φόντο την απώλεια εσόδων εξαιτίας της πανδημίας

Περικοπές στην καθαριότητα της μαρίνας

Μειωμένο κατά 23 χιλ. ευρώ περίπου είναι το ετήσιο ποσό που θα δίνει για την επόμενη διετία το Λιμενικό Ταμείο Σύρου προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης με σκοπό την ανάπτυξη υπηρεσιών καθαριότητας στις χερσαίες ζώνες του νησιού, σύμφωνα με την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου και την αποδοχή της, χθες, από την Οικονομική Επιτροπή.

Δεδομένης της μεγάλης απώλειας εσόδων που καταγράφει φέτος το Λιμενικό Ταμείο Σύρου εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας που επηρέασαν σοβαρά τις προσεγγίσεις (ακτοπλοϊκές κ.α.) στα λιμάνια ευθύνης του, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές των δαπανών, με μία εξ αυτών να αφορά στη σύμβαση με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Ειδικότερα, θα περιοριστεί το διάστημα κατά το οποίο η μαρίνα στη θέση Λαζαρέττα θα δέχεται εργασίες καθαριότητας δύο φορές την εβδομάδα από τον Δήμο, προκειμένου να εξοικονομηθεί ένα μικρό ποσό. Σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης, πλέον η καθαριότητα της μαρίνας Σύρου θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για το διάστημα από 1η Μαΐου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου και για το διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως και 30 Απριλίου, μία φορά την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύμβαση ανάμεσα σε Δήμο και Λιμενικό Ταμείο θα είναι διετής και το ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 69.185 ευρώ.

 

Ετικέτες: