Γκράφιτι και συνθήματα σε επιφάνειες νεοκλασικών και μαρμαρόχτιστων κτιρίων της Ερμούπολης

Νέα επιδρομή καταστροφής από ασυνείδητους

“Φρέσκα” συνθήματα, γκράφιτι αλλά ακόμη και βωμολοχίες διαπιστώνονται στις επιφάνειες κτιρίων της Ερμούπολης, καθώς ασυνείδητοι προέβησαν στην καταστροφή της εικόνας τους, για μία ακόμη φορά, στο ιστορικό κέντρο.

Εκτός από τον χρόνο και τις φθορές που αυτός προκαλεί στα νεοκλασικά κτίρια της πόλης και στα μνημεία της, δυστυχώς, τα αρχιτεκτονικά “κοσμήματα” της Ερμούπολης πέφτουν συχνά θύμα ορισμένων ατόμων που αδιαφορούν πλήρως και προκλητικά για την ιστορική σημασία της πόλης, με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε καταστροφές.

Εκτός από κατοικίες της πόλης, με σπρέι βάφονται και κεντρικά κτίρια της Ερμούπολης, όπως ενδεικτικά το Λύκειο Ελληνίδων, η Φιλαρμονική καθώς και κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και τραπεζικά καταστήματα.

Σε μία κοινωνία με περίσσευμα ωριμότητας, θα ήταν περιττή η όποια προτροπή και επίπληξη αναφορικά με τις εν λόγω κινήσεις που υποβαθμίζουν την εικόνα του ιστορικού κέντρου, αφού αυτές δεν θα συνέβαιναν, ωστόσο, όπως διαπιστώνει ο κάθε αναγνώστης στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, ορισμένοι συμπολίτες μας έχουν ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουν μέχρι τον... Πολιτισμό.