Γίνετε και εσείς μέλη της σελίδας “Το Διατηρώ να γίνει Πράξη!”

  • Παρασκευή, 26 Μαρτίου, 2021 - 12:52

Το Ινστιτούτο Σύρου καλεί τους φίλους και τα μέλη του να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με στόχο να γίνει πραγματικότητα η χρηματοδότηση των χιλιάδων ιστορικών και διατηρητέων κτηρίων στην Ελλάδα που κινδυνεύουν συστηματικά από εγκατάλειψη. Είναι η κληρονομιά όλων μας.

H Ομάδα "Το ΔΙΑΤΗΡΩ να γίνει Πράξη!" δημιουργήθηκε με στόχο να ξεκινήσει ένας διευρυμένος δημόσιος διάλογος για την άμεση ανάγκη υλοποίησης του χρηματοδοτικού εργαλείου "Διατηρώ" ως ένα ελάχιστο μέσο υποστήριξης των δεκάδων χιλιάδων ιδιοκτητών διατηρητέων, ιστορικών ή παραδοσιακών κτηρίων της Ελλάδας.

Ζητάμε τη δέσμευση της πολιτείας να υλοποιήσει το πρόγραμμα "Διατηρώ" όπως το έχει εξαγγείλει πολλές φορές μέχρι σήμερα στα ΜΜΕ. Να βρεθεί χρηματοδότηση είτε από το "Ταμείο Ανασυγκρότησης", είται από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 προκειμένου να γίνει πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης για έμπρακτη βοήθεια στον αγώνα διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η οποία συμπυκνώνεται στους εκατοντάδες παραδοσιακούς οικισμούς και στα χιλιάδες διατηρητέα μνημεία μας.