Το Κοινό Τηνίων σχετικά με εξελίξεις για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο

Έξω οι “πράσινες επενδύσεις” από την Τήνο

  • Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021 - 10:28

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Τήνο.

 

Στις 14 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Σύρου η αγωγή της εταιρείας εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα Πράσα απέναντι σε εκατό συμπολίτες μας.

 

Επιπλέον, στις 17 Μαΐου, συζητείται στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) Κυκλάδων, η οριστική σφράγιση του οικοπέδου αποθήκευσης των ανεμογεννητριών στην Αγ. Μαρίνα καθώς και η ένσταση της εταιρείας εγκατάστασης επί της απόφασης σφράγισης από την Πολεοδομία Τήνου.

 

Για τις ίδιες σχεδόν ημερομηνίες (13 ως 16 Μαΐου), και ώρες 23.30 το βράδυ έως 08.30 το πρωί, η εν λόγω εταιρεία έχει ζητήσει ξανά άδεια διέλευσης των υπέρβαρων φορτηγών μεταφοράς των ανεμογεννητριών της, από τον δημοτικό δρόμο από τους Μύλους έως την Β’ Εύρεση.

 

Θυμόμαστε όλοι πως έφτασαν στο νησί τα φορτηγά αυτά, εν μέσω καραντίνας, νύχτα και ξεφόρτωσαν παράνομα τις ανεμογεννήτριες στο οικόπεδο στην Αγ. Μαρίνα το οποίο σφραγίστηκε από την πολεοδομία. Την τελευταία από τις τρεις νύχτες, το οικόπεδο είχε ήδη σφραγιστεί αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εκφόρτωση η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας “με εντολή εισαγγελέα”.

 

Τώρα, τρεις μέρες πριν την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ και ενώ θα εκδικάζεται η πρωτοφανής αγωγή με την οποία η ίδια εταιρεία ζητάει 300.000€ από εκατό τηνιακούς που υπερασπίζονται το νησί τους, ο “επενδυτής” θέλει να ανεβάσει τα σίδερα του και να τα καρφώσει στο βουνό, στα Πράσα.

 

Ο Δήμος Τήνου και όλοι οι τηνιακοί έχουμε καθήκον να προασπίσουμε ξανά το νησί μας και τα συμφέροντα της τηνιακής κοινωνίας.

 

Έξω οι “πράσινες επενδύσεις” από την Τήνο.

 

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

 

Ετικέτες: