Εργασίες από την Υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου η μικρή παραλία που συγκεντρώνει αρκετό κόσμο να είναι έτοιμη να υποδεχθεί κατοίκους και επισκέπτες

Αχλάδι: Φροντίδα για την παραλία λίγο πριν το καλοκαίρι

Στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Καθαριότητας τέθηκε την περασμένη εβδομάδα η παραλία στην περιοχή Αχλάδι και οι ανάγκες της, καθώς εν όψει επισκεψιμότητας Πάσχα και με φόντο την άφιξη του καλοκαιριού, η άμμος έπρεπε να “στρωθεί” ομοιόμορφα.

Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, εργάτες από την Καθαριότητα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αξιοποιώντας μηχανήματα έργου από την Τεχνική Υπηρεσία και το το Τμήμα Μικρών Έργων, κατόπιν άδειας της Λιμενικής Αρχής Σύρου, προχώρησαν σε προγραμματισμένες εργασίες στο κομμάτι της αμμουδιάς.

Η εικόνα της μικρής παραλίας μετά από έναν ιδιαίτερα έντονο χειμώνα είχε συγκεντρώσει αρκετά προβλήματα, με το βασικότερο, να αφορούσε στη “μεταφορά” της άμμου σε συγκεκριμένα σημεία. Αναλυτικότερα, αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων και του ισχυρού ανέμου καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα ήταν να σχηματιστούν “λοφίσκοι” από άμμο στις επιχειρήσεις της περιοχής, η οποία “παρασύρθηκε” από το κύριο μέρος της παραλίας.

Πλέον, η Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε στο ομοιόμορφο στρώσιμο της άμμου, με αποτέλεσμα η παραλία να δείχνει έτοιμη για την υποδοχή των πρώτων λουόμενων.