Στη Σύρο συνεχίζεται η διαμαρτυρία για την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα

Νέα κινητοποίηση με φόντο τα Τέμπη

Δυναμικά διαδήλωσαν και χθες στο κέντρο της Ερμούπολης, πολίτες της Σύρου, ενάντια στην κυβέρνηση, με φόντο την τραγωδία στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, μετά τη σύγκρουση δύο αντίθετα διερχόμενων τρένων.

Στο πλαίσιο του καλέσματος που απηύθυναν αρκετοί Σύλλογοι και Σωματεία, φοιτητές, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί, στην πλατεία Μιαούλη, πραγματοποιώντας στη συνέχεια πορεία στις κεντρικές οδούς του ιστορικού κέντρου.

“Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και η τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα στη μεγάλη απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μάρτη, άνοιξαν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους που είναι τα παιδιά μας.Είναι ξεκάθαρο, ότι όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές στους σιδηρόδρομους και όχι μόνο”, ανέφεραν στους χαιρετισμούς τους εκπρόσωποι Σωματείων, επισημαίνοντας την ανάγκη περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα.

“Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε τέσσερις μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα”, πρόσθεσαν οι ίδιοι, καλώντας τέλος τον κόσμο να μη διστάσει να βγει ξανά και ξανά στους δρόμους για να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.

 

 

 

Ετικέτες: