ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά: καθαρισμός σε ρέμα και μονοπάτι

  • Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, 2023 - 11:04

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά σας καλεί την Κυριακή 5/11 στον καθαρισμό από απορρίμματα ενός καμινιού που βρίσκεται στο ρέμα της Λίας, στο τέλος του μονοπατιού Κάμπος - Αερόλιθος - Λία στην Απάνω Μεριά.
Καθώς η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω μονοπατιού ή δια θαλάσσης η δράση θα περιλαμβάνει και πεζοπορία από και προς την παραλία.
Σημείο συνάντησης θα είναι η αρχή του μονοπατιού προς Λία, στον Κάμπο στις 09.00. Η δράση θα διαρκέσει 4 περίπου ώρες. Όποια και όποιος επιθυμεί, μπορεί να μας συνοδεύσει για μια βουτιά αργότερα, αν ο καιρός το επιτρέπει.

Απαραίτητος εξοπλισμός:
-Κλειστά αθλητικά/ορειβατικά παπούτσια
-Μακρύ παντελόνι
-Καπέλο
-Νερό
-Σνακ
-Προσωπικό φαρμακείο (σε περίπτωση αλλεργιών κτλ.)

Θα έχουμε φροντίσει εμείς για γάντια, σακούλες, καθώς και για ένα βασικό φαρμακείο. Την μεταφορά των σκουπιδιών από την Λία μέχρι το Κίνι έχει αναλάβει ο Όμιλος φουσκωτών και ταχυπλόων Σύρου και από εκεί θα γίνει η παραλαβή τους από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Η δράση αφορά αποκλειστικά τον εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής από απορρίμματα (κυρίως πλαστικά), είναι ανεξάρτητη από τις ενέργειες του Δήμου για την ανάδειξη της γεωλογικής σημασίας της Απάνω Μεριάς και δεν επικαλύπτεται με κανέναν τρόπο με αυτές.

Η δράση είναι μέρος του προγράμματος “Αποκατάσταση μονοπατιού και ανάδειξή του ως περιπατητική διαδρομή με γεωλογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον εντός της περιοχής Natura 2000” η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.