24ωρες απεργίες στα πλοία της Ραφήνας

  • Πέμπτη, 27 Ιουλίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 27 Ιουλ. 2017 - 7:55

Με τη διοίκηση της ΠΝΟ συναντήθηκε την Τρίτη το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ενώ επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της υπογραφής νέας συλλογικής συμβασης εργασίας για έναν ακόμη χρόνο στα πληρώματα των πλοίων ακτοπλοΐας και διεθνών γραμμών.

Αίτημα των εκπροσώπων των ακτοπλόων ήταν η υπογραφή της σύμβασης χωρίς αλλαγές στους όρους αμοιβής των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ από τη δική τους πλευρά τα ναυτεργατικά σωματεία έθεσαν το ζήτημα των υπερωριών με τις οποίες επιβαρύνονται οι ναυτικοί. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη σύμβαση ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε υπογραφεί το 2016, είχε ισχύ για ένα χρόνο και προέβλεπε μηδενικές αυξήσεις.

Μετά τη συνάντηση εξέδωσαν ανακοίνωση τα ναυτευργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) στο περιεχόμενο της οποίας κάνουν λόγο για "αδιαλλαξία και συνεχιζόμενη επιθετικότητα από την πλευρά των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατών και των δικαιωμάτων τους", καταγγέλλοντας ταυτόχρονα πως, "οι εφοπλιστές με την κάλυψη του υπουργείου Ναυτιλίας, παραβιάζουν τις Συμβάσεις Εργασίας".

Από την πλευρά της μάλιστα, η ΠΕΝΕΝ πρότεινε "αγωνιστική διεκδίκηση" προαναγγέλοντας ήδη προειδοποιητικές 24ωρες απεργίες από 1η έως και 3 Αυγούστου σε συγκεκριμένα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας. (πληροφορίες από huffpost Greece).

Ετικέτες: