Στο Νεώριο Σύρου ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας

“Η ανέλκυση της Βιολαντώς συμβολίζει την ανάδυση όλης της χώρας”

Θετικά μηνύματα μετέφερε στους εργαζόμενους του Νεωρίου ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφορικά με την επόμενη μέρα του ναυπηγείου, ο οποίος μετέβη στη Σύρο σήμερα κι επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις, πλαισιωμένος τόσο από τα μέλη του ΔΣ του Εργοστασιακού Σωματείου, όσο και από τον νέο επενδυτή, Πάνο Ξενοκώστα.

Αφού μίλησε για τη σημαντική εξέλιξη της ανέλκυσης της δεξαμενής “Βιολαντώ”, τονίζοντας αποκλειστικά σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” πως “Η ανάδυση, η ανέλκυση της δεξαμενής που δίνει ζωή στο ναυπηγείο, νομίζω ότι μπορεί να συμβολίσει ακριβώς την ανάδυση όλης της χώρας”, ο κ. Πιτσιόρλας έκανε αναφορά για την υπόθεση της εξυγίανσης της επιχείρησης ώστε να περάσει στον νέο επενδυτή.

Μεταξύ άλλων, εξήγησε πως το σχέδιο εξυγίανσης που προβλέπει συμφωνία της εταιρείας, του νέου επενδυτή και συμφωνία του 60% των δανειστών της εταιρείας έχει προχωρήσει και εντός του μήνα κατατίθεται στο Πρωτοδικείο Σύρου για την έκδοση της απόφασης.

Σημειώνεται πως πριν την "ξενάγηση" του κ. Πιτσιόρλα στη δεξαμενή "Βιολαντώ", προηγήθηκε αναλυτική ενημέρωση των εργαζομένων, αλλά και κλειστή συνάντηση του Υφυπουργού με τον κ. Ξενοκώστα, τον πρόεδρο του Εργοσταστιακού Σωματείου, Αντώνη Χατζαντώνη, τον γραμματέα, Μάρκο Ρηγούτσο καθώς και τους βουλευτές του νομού κκ. Συρίγο, Συρμαλένιο και Μανιό, όπως και τον Λιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση. Στη συνάντηση έδωσε το "παρών" και ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου για τη δεξαμενή "Βιολαντώ". 

Ετικέτες: