Στο Νεώριο ο Υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης

Στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου μετέβη σήμερα το πρωί ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, το Εργοστασιακό Σωματείο και τον νέο επενδυτή, Πάνο Ξενοκώστα.

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο κ. Φλαμπουράρης συνομίλησε σύντομα με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Εργοστασιακού Σωματείου, Αντώνη Χατζαντώνη και Μάρκο Ρηγούτσο, αντίστοιχα, όπως παρομοίως και με τον κ. Ξενοκώστα, οι οποίοι από κοινού τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου καθώς και στη δεξαμενή “Βιολαντώ Ν. Γουλανδρή”.

Ο κ. Φλαμπουράρης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του Νεωρίου επεσήμανε πως είναι σημαντικός ο αγώνας που οι ίδιοι πρωτίστως έκαναν για την επαναλειτουργία του, αναφέροντας σύντομα πως η διαδικασία για την υπόθεση της εξυγίανσης προχωρά. Με ιδιαιτέρως θερμά λόγια αναφέρθηκε και για τον Πάνο Ξενοκώστα, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Αντώνη Χατζαντώνη να εκφράζει τις ευχαριστίες όλων για τη συνεργασία της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως, στο Νεώριο, τον κ. Φλαμπουράρη συνόδευσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Κυκλάδων, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, όπως επίσης παρέστη και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Επικρατείας ήρθε στη Σύρο για τις εργασίες του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Κυκλάδων, που ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της Κοινής Γνώμης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Επικρατείας

Τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων του Νεωρίου της Σύρου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. 
Απευθυνόμενους στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε πως ήταν σημαντικός ο αγώνας που έδωσαν πρωτίστως οι ίδιοι ώστε να επαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία, προσθέτοντας ότι οι εκ μέρους της κυβέρνησης, οι διαδικασίες για την οριστική εξυγίανση προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. «Στόχος μας, όπως είπε κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, είναι η συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εκμεταλλευόμενοι την πολύτιμη παραγωγική της βάση, αναστυλώνουμε την Ελλάδα».    
Στην επίσκεψη και τις συναντήσεις του με τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, το Εργοστασιακό Σωματείο και τον νέο επενδυτή Πάνο Ξενοκώστα, τον Υπουργό Επικρατείας συνόδευσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός καθώς επίσης και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Φραγκίσκος.