Αφιέρωμα του Travel & Leisure σε Μήλο και Πάρο, συμπεριλαμβάνοντας τα δύο νησιά στη λίστα με τα 10 ομορφότερα νησιά του κόσμου, μαζί με τις Μαλδίβες, το Μπαλί, τις Μπαχάμες και άλλα

Μήλος και Πάρος, όπως λέμε... Μπαχάμες

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019 - 06:16

Αφιέρωμα στη Μήλο και την Πάρο, κάνει το μεγάλο αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό, Travel and Leisure, συγκαταλέγοντας τα δύο νησιά των Κυκλάδων, στη λίστα με τα 10 νησιά με την τέλεια ομορφιά, ανάμεσα στηις Μαλδίβες, το Μπαλί, τις Μπαχάμες κ.α.

Είναι γνωστό, πως η Μήλος και η Πάρος αποτελούν δύο από τα ομορφότερα Κυκλαδονήσια, ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό Travel and Leisure, που έχει κοινό εκατομμυρίων αναγνωστών στην Αμερική, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, τα δύο νησιά αποτελούν προορισμούς, με τόση ομορφιά, που μπορούν να μετατρέψουν κάθε φωτογραφία σε κάρτ-ποστάλ.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του άρθρου, «οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα νησιά ως καταφύγια για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και θαλασσινά. Και ενώ πολλά όντως είναι, τα καλύτερα νησιά του κόσμου προσφέρουν πολύ περισσότερα. Από το ουίσκι παγκόσμιας κλάσης έως την εξαιρετική άγρια φύση, από φυσικά θαύματα μέχρι ιστορικά αξιοθέατα - αυτοί οι προορισμοί διευρύνουν την έννοια των "νησιών"».

Μάλιστα συνεχίζει συγκρίνοντας την Πάρο και τη Μήλο με τις Μπαχάμες ή τις Μαλβίδες. Όπως σημειώνεται, «είτε εξερευνάτε αρχαία αντικείμενα στην Πάρο είτε πηγαίνετε για ψαροτούφεκο στο Thunderball Grotto στις Μπαχάμες, τα νησιά αυτά θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες. Οι λάτρεις της ηλιοφάνειας θα βρουν κρυστάλλινα νερά και εκπληκτικές ακτές στο ελληνικό νησί της Μήλου, ενώ η Πάρος, που είναι διακριτικά ελκυστική, κερδίζει πολλούς επισκέπτες, που θέλουν να εξερευνήσουν τους απίστευτους γρανιτικούς σχηματισμούς της. Σχεδόν 20 ώρες μακριά με το αεροπλάνο, το Μπαλί γοητεύει με γοητευτικά beach clubs, όμορφες βίλες και ιαματικά λουτρά παγκόσμιας κλάσης. Ακόμη, οι Μαλδίβες εισέρχονται με απομονωμένα μπανγκαλόου με θέα στις λιμνοθάλασσες».

Κλείνοντας, η εισαγωγή αναφέρει, πως «ανεξάρτητα από τις επιθυμίες σας, υπάρχει ένα νησί για να τραβήξει το ενδιαφέρον σας. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε για πού να κλείσετε την επόμενη πτήση σας, έχουμε συντάξει μια λίστα με 10 νησιά που όλοι θα έπρεπε να έχουν στη λίστα επιθυμιών τους».

Μήλος

Για το νησί της Μήλου, που φιγουράρει μάλιστα πρώτο στη λίστα του Travel and Leisure, το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Η Μύκονος μπορεί να παίρνει όλη την αγάπη, αλλά η Μήλος έχει υπέροχες παραλίες και αναμφισβήτητα μία ομορφότερη ιστορία. Εδώ θα βρείτε κατακόμβες που μπορούν να ανταγωνιστούν αυτές της Ρώμης, ένα ανοικτό ορυχείο, τα ερείπια ενός αμφιθεάτρου και πολλά θαλάσσια, λαϊκά και αρχαιολογικά μουσεία που θα σας κρατήσουν απασχολημένους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσον αφορά στις παραλίες, δεν πρέπει να χάσετε το Τσιγκράδο - απλά πρέπει να γνωρίζετε ότι για να το φτάσετε θα πρέπει να κατεβείτε με σχοινί!»

Πάρος

Για τη διακριτική ομορφιά της Πάρου, σημειώνεται:

«Στην Πάρο, που ψηφίστηκε μάλιστα το καλύτερο ευρωπαϊκό νησί για φέτος, θα πάρετε όλη τη γοητεία της Μυκόνου χωρίς την τρέλα του ξεφαντώματος. Κάντε μία στάση στην εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, που χτίστηκε τον 4ο αι. μ.Χ., κοντά στην πρωτεύουσα, για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, ή “χτυπήστε” την παραλία Κολυμπήθρες όπου οι όρμοι και οι βράχοι σας παρακαλούν να κάνετε ηλιοθεραπεία πάνω τους. Οι λάτρεις της ιστορίας θα “γοστάρουν” το Αρχαιολογικό Μουσείο γεμάτο ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς θησαυρούς».