Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Σύρου για το ακτοπλοϊκό τις ημέρες του Πάσχα

"Πώς μπορούμε να σκεφτούμε την ανάπτυξη χωρίς επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση;"

  • Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2019 - 16:48

Είναι γνωστή σε όλους σε ποια κατάσταση βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό η οικονομία του νησιού. Όλες οι συζητήσεις περικλείουν και καταλήγουν στο βασικό και αδιαμφισβήτητο ζητούμενο το οποίο είναι η προσέλκυση επισκεπτών, οι οποίοι θα ανοίξουν νέους κύκλους εργασιών ενισχύοντας θετικά την οικονομία του τόπου και καταπολεμώντας παράλληλα τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Τις γιορτινές αυτές ημέρες, για άλλη μια φορά, διαπιστώνεται η ελλιπής και προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου με τον Πειραιά. Για πολλοστή φορά έγινε η αντικατάσταση του «Blue Star» με το «Νήσος Μύκονος». Το πλοίο «Νήσος Μύκονος» εξυπηρετεί δύο προορισμούς ημερησίως, συνέπεια αυτού οι συχνές καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία των επιβατών, ενώ παράλληλα υπάρχουν και μεγάλες καθυστερήσεις παραλαβής εμπορευμάτων.

Η Σύρος την περίοδο του Πάσχα, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Συνεπώς το επιχείρημα του τύπου «-δεν έρχονται πλοία λόγω μειωμένης ζήτησης» είναι αβάσιμο, ατυχές και επιπόλαιο. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Σύρος, δυστυχώς εξυπηρετείται μονάχα από μία ναυτιλιακή εταιρία. Σε αντίθεση με τα γειτονικά νησιά των Κυκλάδων. Π.χ. η Τήνος εξυπηρετείται από 4 ναυτιλιακές εταιρίες από και προς Ραφήνα και Πειραιά.

Η ανύπαρκτη σύνδεση της Σύρου με τη Ραφήνα, αποτελεί και αυτή ένα μόνιμο, μεγάλο και οξύ πρόβλημα. ‘Όπως βέβαια οξύ πρόβλημα είναι και η έλλειψη καθημερινής σύνδεσης της Σύρου, με Πάρο- Νάξο και Σαντορίνη.

Οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

  • Πως μπορούμε να σκεφτούμε την μελλοντική τουριστική ανάπτυξη της Σύρου;

  • Πως θα προσελκύσουμε νέους επιχειρηματίες-επενδυτές για την δημιουργία τουριστικών μονάδων και άλλων τουριστικών δραστηριοτήτων; Ειδικότερα όταν τα γύρω νησιά έχουν δεκάδες αφίξεις πλοίων οι οποίες φέρνουν χιλιάδες επισκέπτες;

Τις παραπάνω σκέψεις και ανησυχίες ήθελε ο Εμπορικός Σύλλογος της Σύρου να τις μοιραστεί μαζί σας και μαζί με τις ευχές του για ένα Καλό Πάσχα, να σας επισημάνει για άλλη μια φορά ότι θα σταθεί δίπλα σε αυτούς που θα πάρουν δυναμικές αποφάσεις, για την καλύτερη σύνδεση της Πρωτεύουσας των Κυκλάδων με Πειραιά, Ραφήνα, Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη, καθημερινά, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρηματιών αυτού του τόπου.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ.