“ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”

Θα συνεχιστούν τα μέτρα στο Ηράκλειο;

  • Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:25

Θα συνεχιστούν ή όχι τα περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα στους ν. Ηρακλείου και Χανίων και την ερχόμενη εβδομάδα με δεδομένο ότι μειώνονται τα κρούσματα Covid-19 στην Κρήτη, αλλά ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου;

Ζητούν άρση των μέτρων

“Μακάρι να σταματήσουν γιατί δημιουργούν πρόβλημα στον τουρισμό” λένε οι τουριστικοί επιχειρηματίες που τονίζουν ότι ειδικά στον ν. Ηρακλείου δεν συντρέχουν λόγοι να συνεχιστούν, αφού τα νέα περιστατικά είναι λίγα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης είπε στην “Π”:

“Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα μέτρα αυτά πρέπει να συνεχιστούν. Εμείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό, αλλά χρειαζόμαστε στήριξη. Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ούτε συνέδρια άνω των 50 ατόμων. Αυτό δεν έχει λογική, γιατί οι σύνεδροι είναι επιστήμονες, άνθρωποι που τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας περισσότερο από το κάθε ένα”.

“Μακάρι να διακοπούν τα περιοριστικά μέτρα, θα είναι πολύ καλό για τον τουρισμό” σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου είχε στείλει επιστολή στην υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά όταν αποφασίστηκε η εφαρμογή των ειδικών περιοριστικών μέτρων για 2 εβδομάδες σημειώνοντας:

“Δυστυχώς, το γεγονός αυτό είχε μεγάλες επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο καθώς επέφερε αυτόματα ακυρώσεις και μεγάλη μείωση της ροής των νέων κρατήσεων, σε μία περίοδο που όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον Τουρισμό και αυτόματα τις θέσεις εργασίας για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Όλοι οι κλάδοι τις τοπικής οικονομίας, πλήττονται ανεπανόρθωτα και αδυνατούμε να κατανοήσουμε την καταδίκη της οικονομίας σε σχέση με το πλήθος των επίσημα ανακοινωθέντων κρουσμάτων, δεδομένης δε και της υποδειγματικής εφαρμογής των μέτρων προστασίας στο Ηράκλειο.

Σεβόμαστε τις αποφάσεις σας, τις υποστηρίζουμε και τις εφαρμόζουμε, γιατί η υγεία και η ασφάλεια μας προηγείται έναντι κάθε άλλης επιλογής, παρακαλούμε όμως να ανασταλούν τα ειδικά αυτά μέτρα αμέσως μόλις αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα ακόμη και εάν είναι νωρίτερα από το 14ημερο αυτό.

Δίκαιο και επιτακτικό θα ήταν επίσης να εφαρμοστούν ΜΟΝΟ σε χώρους όπου παρατηρείται η εικόνα του ανεξέλεγκτου συγχρωτισμού και όχι οριζόντια σε όλες τις επιχειρήσεις, στη δύσκολη αυτή περίοδο”.