Συνάντηση με τον πρόεδρο της ONEX, Πάνο Ξενοκώστα και εκπροσώπους του Εργοστασιακού Σωματείου

Στο Νεώριο οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας

  • Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021 - 16:03

Το ναυπηγείο της Σύρου επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, οι οποίοι βρίσκονται στη Σύρο από χθες, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων.

Ο πρόεδρος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας υποδέχθηκε τα στελέχη των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, με τα οποία και συνομίλησε για την πορεία του Νεωρίου, ευχαριστώντας στο πρόσωπό τους θερμά τη σημερινή κυβέρνηση για τη στήριξή της.

Ο ίδιος παρουσίασε τα βήματα αναγέννησης και εξέλιξης του Νεωρίου τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε εν συντομία και στο Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, που ιδρύεται στη Σύρο, μετά από συνεργασία της ONEX με την CISCO και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, Αντώνης Χατζαντώνης ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την ανταπόκρισή της απέναντι σε όσα αιτήματα έχει θέσει μέχρι σήμερα η πλευρά του ναυπηγείου, τονίζοντας προς τους δύο Γενικούς την καλή συνεργασία των εργαζομένων με την ONEX και τον Πάνο Ξενοκώστα.

Εκφράζοντας τις θέσεις του Υπουργείου Τουρισμού, η κα Λοΐζου υποστήριξε πως με φόντο τη λειτουργία του Νεωρίου, η Σύρος μπορεί να στοχεύσει και στον θεματικό – βιομηχανικό τουρισμό, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο μία “δεξαμενή” επισκεπτών δώδεκα μήνες τον χρόνο. Η ίδια προέτρεψε τον κ. Ξενοκώστα να εξετάσει θερμά το συγκεκριμένο θέμα και την ανάπτυξη συνεργασιών με αρμόδιες πλευρές, τονίζοντας με βεβαιότητα πως στην πράξη μπορεί η κάθε οικονομική δραστηριότητα – κι εν προκειμένω το ναυπηγείο – να συνδεθεί με τον τουρισμό.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κυριαζόπουλος εξήρε τις προσπάθειες της Διοίκησης και των εργαζομένων στη νέα εποχή που διανύει το ναυπηγείο, υπογραμμίζοντας την αξία της ανάπτυξης της βιομηχανίας στη χώρα.

Πρέπει να σημειωθεί πως τα δύο στελέχη των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας συνόδευσαν ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Σύρου, Παναγιώτης Καραμήτσας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης ενώ από την πλευρά του Εργοστασιακού συμμετείχε στη συνάντηση και ο γραμματέας Μάρκος Ρηγούτσος.