Το αεροδρόμιο της Μυκόνου εκσυγχρονίζεται

  • Πέμπτη, 18 Μαΐου, 2017 - 06:21

Κατά 53% αναμένεται να αυξηθεί η συνολική έκταση του αεροσταθμού στη Μύκονο, σύμφωνα με τα σχέδια της Fraport Greece, τα οποία ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο γειτονικό νησί, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών τουριστικών φορέων και τα τοπικά ΜΜΕ.

Με στόχο το αεροδρόμιο της Μυκόνου να μετατραπεί σε ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια της χώρας, θα πραγματοποιηθεί επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, ενώ θα κατασκευαστεί νέος πυροσβεστικός σταθμός και θα γίνει αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Επιχειρώντας να ενισχύσει την εξαιρετική πορεία της Μυκόνου στην προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο, η Fraport Greece θα πραγματοποιήσει επίσης σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών , οι οποίες περιλαμβάνουν: 13% αύξηση των σταθμών Check-in, 25% αύξηση των ζωνών ασφαλείας και 17% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, η Μύκονος θα αποκτήσει ένα αεροδρόμιο αντάξιο της φήμης της, σύγχρονο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κάθε επισκέπτη. Πρόσθεσε μάλισταμ πως την προσπάθεια αυτή υποστηρίζουν θερμά τόσο οι πολίτες, όσο και οι φορείς του νησιού.

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις που έχουν ανακοινωθεί στα 14 αεροδρόμια (Άκτιο, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Κω, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος, Ζάκυνθος) θα ανέλθουν στα 330 εκατ. ευρώ