Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στο Νεώριο με φόντο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Κύριος σταθμός της επίσκεψης του Αμερικανού Πρέσβη, Geoffrey Pyatt στη Σύρο αποτέλεσε το ναυπηγείο του Νεωρίου, καθώς υπήρξε ο βασικός λόγος του ταξιδιού του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με φόντο τις έντονες συζητήσεις περί επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του και μέλη της προσωπικής ασφάλειάς του αφίχθη λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι στο Νεώριο, όπου και τον υποδέχθηκαν μέλη του ΔΣ του Εργοστασιακού Σωματείου καθώς και αρκετοί εργαζόμενοι, με τους οποίους ο ίδιος συνομίλησε αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με το διοικητικό συμβούλιο παρουσία κι άλλων εκπροσώπων.

Πρέπει να σημειωθεί πως, ο κ. Payatt είχε την ευκαιρία αρχικά να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου προκειμένου να αποκτήσει σαφή εικόνα του Νεωρίου προτού συνομιλήσει αναλυτικά με την πλευρά των εργαζομένων δεδομένου όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, των προτάσεων αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχουν προκύψει.

Τονίζεται πως, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης στην αίθουσα συσκέψεων, ο κ. Payatt παρέλαβε πλακέτα από το Εργοστασιακό Σωματείο του Νεωρίου.