Η Αναπτυξιακή Προοπτική της Σύρου στο επίκεντρο του 17ου Σεμιναρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Οικονομία της Γνώσης

  • Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022 - 12:31

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετέχει και φέτος στη διοργάνωση του 17ου Σεμιναρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Οικονομία της Γνώσης που οργανώνει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ), από την Παρασκευή 8 Ιουλίου έως την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.

Τα τελευταία 16 χρόνια κορυφαίοι επιστήμονες, ερευνητές, αλλά και εκπρόσωποι από διάφορους εθνικούς και διεθνείς φορείς στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας συμμετέχουν στο Σεμινάριο και συζητούν για τις εξελίξεις και τις τάσεις διεθνώς που επηρεάζουν και τη χώρα μας.

Στο φετινό πρόγραμμα και σε μια προσπάθεια δημιουργίας προστιθέμενης αξίας στο νησί που τόσα χρόνια φιλοξενεί τα σεμινάρια, η απογευματινή συνεδρία του Σαββάτου 9 Ιουλίου αφιερώνεται στην Αναπτυξιακή Προοπτική της Σύρου στην επόμενη δεκαετία ανταλλάσσοντας απόψεις και προσφέροντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σε όποιον επιθυμεί και έχει ενδιαφέρον να συζητήσει με τους ομιλητές για τις προοπτικές και το μέλλον του νησιού.

Βασικοί ομιλητές είναι οι:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ (ΕΜΠ): Κρίσιμες δραστηριότητες που διαμορφώνουν την αναπτυξιακή διαδρομή της επόμενης δεκαετίας: Σκέψεις και προτάσεις από το 17ο Σεμινάριο της Ερμούπολης

ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΖΑΒΡΑΣ (Σύμβουλος Αειφόρου Ανάπτυξης): Το μέλλον σήμερα

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΣΤΡΑΣ (Επικεφαλής Έρευνας - Toposophy): Η Σύρος ως προορισμός: Τα αποτελέσματα δύο σχετικών μελετών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων): Τομείς με επιχειρηματική προοπτική για τη Σύρο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (Γενικός Διευθυντής Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας): Τα δίκτυα και η κινητή τηλεφωνία τα επόμενα 10 χρόνια. Πώς θα επηρεάσει τη Σύρο και ποιες ευκαιρίες θα δημιουργηθούν.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΨΩΜΑΣ (Σύμβουλος Ανάπτυξης ΑΠΕ): Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη Σύρο: Δυνατότητες, ευκαιρίες και προοπτικές.

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ (ΕΜΠ): Ενεργειακή Αυτοδυναμία, με την Κοινωνία στο Προσκήνιο.

ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΝΝΗΣ (Ιδρυτής “Delio Food Hub”, Food editor): H Βιωσιμότητα και οι νέες τάσεις της αγροδιατροφής τα επόμενα χρόνια στη Σύρο.

Το Σεμινάριο θα έχει υβριδική μορφή, δηλαδή ένα μέρος των εισηγήσεων θα γίνει με φυσική παρουσία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και οι υπόλοιπες διαδικτυακά.

Για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν υπάρχει η δυνατότητα φυσικής παρουσίας στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και διαδραστικής συμμετοχής, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://cycladescc.webex.com/cycladescc/j.php?MTID=m6d3c7272a996b239ea6b1bb85ed77abc

Meeting Number: 2744 997 8771

Password: 12345

Ταυτόχρονα, το Σεμινάριο θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση μέσω του καναλιού του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο YouTube  https://www.youtube.com/channel/UCHRUK5FYZ0xmgXst934nS6Q.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώση γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις, τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο και το αναλυτικό πρόγραμμα στον σύνδεσμο: https://infostrag.gr/wp-content/uploads/2022/07/INFOSTRAG-SYROS-SEMINAR-...