Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου στη "Φύση"

  • Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2017 - 06:21

Την Τρίτη, 30 Μαΐου 2017, η Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου επισκέφθηκε  το   καλαίσθητο και φιλόξενο εργαστήρι των   προϊόντων   «Φύσις», της Αργυρένιας Παραμάνη.

Είναι γνωστό ότι χώρος του εργαστηρίου είναι ανοιχτός και επισκέψιμος για όλους ,  ιδιαίτερα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Οι μικροί επισκέπτες απήλαυσαν  τη διαδικασία δημιουργίας σαπουνιού γλυκερίνης, γνώρισαν βότανα της Σύρου και «μύρισαν» το άρωμά τους στη μορφή της αποξήρανσής τους.  Ξεναγήθηκαν  στο λαογραφικό τμήμα του εργαστηρίου και είδαν είδη και  αντικείμενα  που δεν τα συναντούν πλέον στην καθημερινότητά τους (μαλλί προβάτου   και   γνέσιμο, λάμπα πετρελαίου, παλαιά συσκευή τηλεφώνου, ραδιόφωνο, πικ-απ, κ.ά.) και  γνώρισαν τη χρήση τους αλλά και τη χρησιμότητά τους άλλωστε η Αργυρένια παρουσιάζει όλα αυτά  με εξαιρετικό τρόπο, και  κάνει την εμπειρία της επίσκεψης στο εργαστήρι   «Φύσις» αξέχαστη.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν  και φεύγοντας «κράτησαν» μια μυρωδιά ιδιαίτερη και σπάνια : μύρισαν το λουλούδι της κάππαρης. Είναι βέβαιο ότι δεν θα ξεχάσουν αυτά που είδαν και έμαθαν στην επίσκεψή τους στο εργαστήρι.