Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο “Στην Παλάμη του Θεού”

Χαρούμενες φωνούλες “σήμαναν” το νέο έτος

Με χαμόγελο, παιχνίδι και αστείρευτη ενέργεια υποδέχθηκαν τα μικρά παιδιά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2017 – 2018 στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο “Στην Παλάμη του Θεού”, όπου και μετέβη χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄ προκειμένου να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό.

Από νωρίς, γονείς συνόδευσαν τα μικρά παιδιά στις εγκαταστάσεις του σχολείου το οποίο στεγάζεται πλησίον της Ι.Μ. Αγίας Βαρβάρας στο Κίνι, τους οποίους και υποδέχθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου και Διευθυντής του Εκπαιδευτηρίου, Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου, οι δασκάλες των παιδιών καθώς και το λοιπό προσωπικό.

Με θερμά λόγια ο κκ. Δωρόθεος Β΄ καλωσόρισε το σύνολο των νηπίων στο σχολείο, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο έργο της Μητρόπολης κι ως εκ τούτου, για την απόφασή τους να επιλέξουν το εκπαιδευτήριο για την προσχολική αγωγή των παιδιών τους.

Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το σχολείο”

Πριν από την πρώτη ενημέρωση των γονέων από την πλευρά των παιδαγωγών, ο κκ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που πραγματοποιείται στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της “Παλάμης του Θεού”, ευχόμενος στο τέλος της χρονιάς, τα παιδιά να έχουν απολαύσει μία σημαντική εκπαίδευση.

Αυτούσια τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου έχουν ως εξής: “Καλημέρα σε όλους σας και καλή χρονιά στο σχολείο μας. Καλή χρονιά στα παιδιά. Σας ευχαριστούμε που γεμίζετε την αυλή του σχολείου και του μοναστηριού με τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών σας. Ο π. Φλαβιανός, οι καλές μας δασκάλες, ο οδηγός, η κ. Ελευθερία υποδέχονται με πολλή χαρά τα παιδιά πάλι σήμερα στο σχολείο. Να ευχηθούμε και η χρονιά αυτή να περάσει χωρίς προβλήματα, ευχάριστα. Εδώ τα παιδιά έχουν να κάνουν πολλές και όμορφες δραστηριότητες, έχουν να μάθουν πολλά και σημαντικά πράγματα. Οι παλαιότεροι το γνωρίζετε αυτό και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας γι αυτό το σχολείο.

Θεωρούμε ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Ιεράς μας Μητρόπολης μαζί με το Γηροκομείο, γιατί το ένα κτίριο περιθάλπει τα μικρά παιδιά και το άλλο κτίριο περιθάλπει πλέον τα μεγάλα παιδιά, τους γέροντες και τις γερόντισσες.

Να έχετε όλοι υγεία, να τα χαίρεστε τα παιδιά σας και όλοι να τα χαιρόμαστε και οι παππούδες και οι γιαγιάδες και να ευχηθούμε όταν τελειώσει και αυτή η χρονιά να έχουμε πολλά και ωραία πράγματα να πούμε σαν καρπούς, αυτών που τώρα σπείρουμε με την έναρξη της χρονιάς”.