Προκήρυξη θέσεων μαθητείας στο ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ

  • Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2017 - 10:53

Το ΕΠΑΛ Σύρου ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας που θα λειτουργήσει στο σχολείο μας από 01/12/2017 για την ειδικότητα «Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών».

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή εγκεκριμένες οκτώ (8) θέσεις εργασίας για αποφοίτους του ΕΠΑΛ σε αυτή την ειδικότητα.

Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» θα πραγματοποιηθούν:

Α. «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας» συνολικής διάρκειας διακοσίων τριών (203) ωρών. Το πρόγραμμα αυτό διδάσκεται μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες από εκπαιδευτικό προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στα κατά τόπους  Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.).

Β. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας», διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις (4) ημέρες για 9 μήνες.

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπου για τους κάτω των 25 ετών ανέρχεται σε  22,83€, ήτοι 17,12€ και  για τους άνω των 25 ετών 26,18 ήτοι 19,64.  Η επιδότηση για τους κάτω των 25 ετών είναι 11€ ανά ημέρα εργασίας και για τους άνω των 25 ετών 14€ ανά ημέρα εργασίας αντίστοιχα. Τα ποσά των επιδοτήσεων προέρχονται από πόρους του Επιχειρησιακού  Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο και καταβάλλονται από  την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας / Ειδικός Λογαριασμός του ΥΠΠΕΘ στους μαθητευόμενους. Το υπολειπόμενο ποσό της αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, καταβάλλεται μηνιαίως από τον εργοδότη, στον οποίο πραγματοποιείται το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας και ανέρχεται σε κάθε περίπτωση στο ποσό των 9,35€ ανά ημέρα εργασίας.

Οι μαθητευόμενοι κατά το διάστημα της «Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητείας στον εργασιακό χώρο», υπάγονται στην ασφάλιση, τόσο του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος, όσο και του κλάδου παροχών ασθένειας σε χρήμα, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος, διότι καταβάλλονται εισφορές για τους αντίστοιχους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων μαθητευόμενων είναι η ακόλουθη:

Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017  έως την Δευτέρα 27 Νοέμβριου 2017, ώρα 14:00.

Διαδικασία Υποβολής αιτήσεων

Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΛ Σύρου (www.epalsyrou.gr) και υποβάλλονται:

α) ηλεκτρονικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΕΠΑ.Λ. ΣΥΡΟΥ  1 ή

β) με fax στα τηλέφωνα του ΕΠΑ.Λ. ή

γ) αυτοπροσώπως στη διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ.  .

Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην β΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.

Συνοδευτικά  έγγραφα – δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

A)      Φωτοαντίγραφα των:

1.      απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και

2.      πτυχίου ΕΠΑΛ

3.      ταυτότητας

4.      αποδεικτικού ΑΜΚΑ

5.      αποδεικτικού ΑΦΜ

B)      Υπεύθυνη δήλωση