Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης «έτρεξε» για καλό σκοπό

Το αθλητικό και ανθρωπιστικό ιδεώδες σ' όλο του το μεγαλείο

Αγώνα δρόμου φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω».

Αναπτύσσοντας δυναμικό και εξωστρεφή προσανατολισμό προς την κοινωνία και τους προβληματισμούς της, παιδιά και εκπαιδευτικοί πέρασαν χθες το πρωί την πόρτα του σχολείου τους και έτρεξαν για καλό σκοπό, αποδεικνύοντας ότι, ο εθελοντισμός αποτελεί μεγάλη δύναμη ελπίδας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε σήμερα.

Στον αγώνα με αφετηρία και τερματισμό την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην περιοχή «Νησάκι» έλαβαν μέρος οι μαθητές όλων των τάξεων, προσκομίζοντας ένα πακέτο τρόφιμα, τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείου.

Στόχος της δράσης ήταν η καλλιέργεια της ενεργούς πολιτειότητας μέσω της διοργάνωσης ενός αθλητικού αγώνα. Τα μικρά παιδιά διένυσαν απόσταση 100 μέτρων και τα μεγαλύτερα έτρεξαν 500 μέτρα. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν μετάλλια που κατασκευάστηκαν από τα ίδια τα παιδιά. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση ενός μαθητή της Δ’ Τάξης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα και ενώ προηγούταν, σταμάτησε και βοήθησε έναν φίλο του, που έπεσε. Τα παιδιά που είδαν το περιστατικό, πρότειναν να απονεμηθεί στο συγκεκριμένο παιδί και δεύτερο μετάλλιο για την ευγενική χειρονομία του.

Ο χθεσινός Αγώνας Δρόμου ήταν μία από τις κεντρικές δράσεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης στο πλαίσιο «Νοιάζομαι και Δρω», οι οποίες πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος διδακτικού έτους.