Γνωριμία των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης με τους «φύλακες αγγέλους» μας σε στεριά και θάλασσα

Πρότυπα αφοσίωσης στο καθήκον

Την έδρα δύο σημαντικών και απαραίτητων -για την προστασία της ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος -Σωμάτων Ασφαλείας, επισκέφτηκε χθες το πρωί το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου από πέρυσι προγράμματος με τίτλο «ΓάτοΣυριανόΣιργιανίσματα».

Στην προσπάθειά της να καταστήσει γνωστό το έργο των Δημόσιων Υπηρεσιών, που επιδεικνύοντας ζήλο, αφοσίωση, αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα ευθύνης, πράττουν το καθήκον του για το κοινό καλό, η αγαπημένη και κοσμογυρισμένη Συριανή Γάτα οδήγησε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης και στα Πλωτά Σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Τα παιδιά και οι δασκάλες τους έτυχαν θερμής υποδοχής τόσο από τους Πυροσβέστες όσο και από τους Λιμενικούς, οι οποίοι με χαρά τους μίλησαν για τη σημασία και τις δυσκολίες του επαγγέλματός τους, για τον τρόπο και τις συνθήκες εργασίας τους, για τα εργαλεία της δουλειάς τους αλλά και για τα συναισθήματα που κατακλύζουν την καρδιά τους, μεριμνώντας με αμεσότητα και συνέπεια για την ασφάλεια όλων μας.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την όμορφη φιλοξενία που τους επεφύλαξαν, τα παιδιά χάρισαν στις Υπηρεσίες από μία αφίσα που ετοίμασαν στο Νηπιαγωγείο τους, κόκκινη για τους Πυροσβέστες και θαλασσί για τους Λιμενικούς, που συμβολίζει την προσφορά και τη βοήθεια.

Σημειώνεται μάλιστα πως, οι μαθητές επιστράτευσαν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, φτιάχνοντας εικαστικές πυροσβεστικές ιστορίες. Το κάθε παιδάκι δημιούργησε, ζωγράφισε και συνέχισε μία ιστορία, την οποία διηγήθηκε στους υπόλοιπους.