Το "πρώτο κουδούνι" στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Σύρου

Παλαιούς και νέους μαθητές υποδέχτηκε σήμερα το πρωί η οικογένεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο, κατά τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα συγκροτήματα των Γυμνασίων και των Λυκείων στη Σύρο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ τις ευχές του απηύθυνε στους μαθητές και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οι οποίοι διαβεβαίωσαν μαθητές, Διευθυντές, Υποδιευθυντές και στελέχη της εκπαίδευσης ότι, θα βρίσκονται για μία ακόμη χρονιά στο πλευρό της, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους.

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος καλωσόρισε και πάλι τους μαθητές, οι οποίοι μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών επιστρέφουν στα θρανία για να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους πνευματικούς ορίζοντές τους και κατέστησε γνωστό ότι, φέτος θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα Γυμνάσια ένας ψυχολόγος και ένας κοινωνικός λειτουργός. Ψυχολόγος θα τοποθετηθεί και στα Λύκεια.

Αναλυτικότερα, στο αυριανό φύλλο της «Κοινής Γνώμης».