Πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών του Γενικού Λυκείου Σύρου, του ΕΠΑ.Λ. Σύρου και του Εσπερινού Λυκείου Σύρου

Απαίτηση για άμεσες λύσεις

  • Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:13

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών, οι οποίοι πιέζουν στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, για το ζήτημα της δωρεάν μεταφοράς τους από και προς το σχολείο, με εντονότερη διαμαρτυρία, το πρωί της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου.

Οι μαθητές των λυκείων της Σύρου “κατέβηκαν” στους δρόμους, με αίτημα τη δωρεάν μεταφορά όλων των παιδιών, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους με την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος. Η πορεία των μαθητών του Γενικού Λυκείου Σύρου, του Επαγγελματικού Λυκείου Σύρου, αλλά και του Εσπερινού Λυκείου Σύρου, ξεκίνησε από το Μάννα, και κατευθύνθηκε προς την Ερμούπολη.

Στη συμβολή των οδών Ν. Μανδηλαρά, Α. Παπανδρέου, Α. Παναγούλη και Στ. Πρωίου (ΙΚΑ), οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, συμβολικά, για λίγα λεπτά, ενώ στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο χώρο του λιμένα της Ερμούπολης, κατά την είσοδο του Blue Star Paros, προκαλώντας επίσης ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην προσέγγισή του. Χωρίς να προκληθεί κανένα πρόβλημα, η μαθητική πορεία κατέληξε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην πλατεία Τσιροπινά, όπου ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα, υπέρ της δωρεάν μεταφοράς.

Δεδομένου, ότι ο καθ' ύλην αρμόδιος, πολιτικός προϊστάμενος της ΠΝΑ στις Κυκλάδες, απουσίαζε, τη διαχείριση του θέματος ανέλαβαν υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, τα οποία επανέλαβαν στους μαθητές τη θέση, που είχε εκφράσει και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, ότι, μόνιμη λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς, θα έδινε μόνο η αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, με τους μαθητές να επιμένουν, πως η πίεση προς την πολιτεία, δεν αποκλείει τη λήψη άμεσων μέτρων, με τις δυνατότητες, που δίνει η ισχύουσα νομοθεσία, προκειμένου να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα, έστω και προσωρινή, υποστηρίζοντας, πως ο αρμόδιος, δεν έχει επιδείξει σε κανένα βαθμό βούληση, προκειμένου να βοηθηθεί άμεσα η μαθητική κοινότητα, ενώ ζήτησαν, πέραν αυτού, να υπάρξει συνεργασία της αυτοδιοίκησης β' βαθμού, με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υπάρξει άμεσα λύση.