Εκδήλωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού

Ελπίδα γυρεύω σ’ έναν κόσμο καλό

Το μήνυμα ότι τα παιδιά αποτελούν ολοκληρωμένες οντότητες με δικαιώματα ισάξια με αυτά των ενηλίκων μετέδωσε με ξεχωριστό τρόπο η Δ’ Τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών, οι μαθητές ταξίδεψαν  παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς σε όλο τον κόσμο μέσα από το θεατρικό έργο της Βασιλικής και της Ηλιάνας Φωτίου «Το όνειρο της Μαριορέτας».

Η ηρωίδα της ιστορίας ήταν η Μαριορέτα, ένα καταπιεσμένο παιδί. Στα χέρια της αυταρχικής και σχολαστικής μητέρας της δε διαφέρει και πολύ από μια μαριονέτα.  Με τη βοήθεια της φίλης της, «Μαργαρίτας», η Μαριορέτα «ταξίδεψε», αναζητώντας ένα σοφό Βιβλίο, που θα τη βοηθήσει να λύσει τα μικρά και μεγάλα της προβλήματα. Στο ταξίδι αυτό γνώρισε κι άλλες οδυνηρές καταστάσεις.  Ωστόσο, συνάντησε τον Χόκι, που ποθεί κι αυτός ένα καλύτερο κόσμο.  Ένα καλύτερο αύριο.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Παιδιών, πολλά τμήματα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης καταπιάνονται με το θέμα αυτό και συζητούν εκτενώς τη σύμβαση της Unicef. Σημειώνεται πως, ήταν η δεύτερη χρονιά που το σχολείο τίμησε την Ημέρα αυτή με μία εκδήλωση στοχευμένη και άρτια οργανωμένη. Τη φετινή γιορτή ανέλαβαν τα δύο τμήματα της Δ’ Τάξης με τις δασκάλες τους, Γιάννα Μητσιούλα και Μάγδα Παπάζογλου. Τα παιδιά της χορωδίας με τον εκπαιδευτικό μουσικής, Νίκο Ρούσσο, παρουσίασαν και τραγούδια, σχετικά με το θέμα.